499 Eur EGIPT CROAZIERA NIL si SEJUR HURGHADA

499 Eur EGIPT CROAZIERA NIL si SEJUR HURGHADA

Date de plecare: 11.10, 18.10, 25.10, 01.11

TARIFUL INCLUDE:

-Transport avion Bucuresti – Hurghada – Bucuresti

-Transfer aeroport – hotel – aeroport

-4 nopti cazare cu All inclusive la hotel de 4*/5*  in Hurghada

-3 nopti cazare cu Pensiune Completa pe vas de 5*

-Ghid in limba romana pentru grup minin de 20 persoane

-Optionale incluse in program : High Dam, Obeliscul, Templu Edfu si Kom Ombo, Templu Karnak, Valea Regilor, Templul Hatshepsut, Statuia lui Memnon

-Asistenta turística * *Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

TARIFUL NU INCLUDE:

-Taxele de aeroport 95 euro/persoana

-Taxa de viza 25 €/pers

-Bacsis 15 €/pers

-Bauturile pe vas

-Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno

-Alte taxe si cheltuieli personale.

PROGRAM:

- Ziua 1 – Miercuri

Întâlnire la aeroport cu reprezentantul agenţiei pentru îmbarcare pe cursa charter Bucuresti–Hurghada. Ajungem în Hurghada unde se realizează transferul de la aeroport la hotel. Cazare şi masa la hotel 4*/5*.

- Ziua 2- Joi  După micul dejun avem timp să ne bucurăm de plajă, sau putem alege una dintre interesantele excursii opţionale: croaizera pe Marea Rosie in timpul zilei si seara o „Cina beduina” sau programul „1001 nopti spectaculoase” .

- Ziua 3- Vineri

Dimineata devreme pornim din Hurghada spre oraşul Aswan (arpox 6 ore) unde vizitam High Dam si Obeliscul. Ne imbarcam si facem check-in pe vasul de 5. Cazare, pranz şi cină pe vas. . În Aswan, Nilul oferă cel mai frumos peisaj, curgând printre stânci de granit şi deşert. Două insule de smarald acoperite cu oaze de palmieri şi plante tropicale se remarcă: Insula Elephantine şi Insula Kitchener. Aceasta din urmă este cunoscută pentru grădinile şi plantele sale exotice aduse de generalul britanic Kitchener. Acestea continuă să înflorească şi astăzi. În Aswan vizităm (optional) Marele Baraj, realizare impresionantă a ingineriei moderne, construit de britanici între anii 1960 şi 1971, apoi extins, dar totuşi incapabil de a controla Nilul pentru irigaţii.  Barajul are o înălţime de 111 m, o  lungime de 3,5 km şi o lăţime de 1 km. Mai vizităm, la alegere, Templul Philae, închinat zeiţei Isis, sau Obeliscul neterminat, lung de 42 m, care odihneşte abandonat în cariera de granit roz, datorită unei fisuri transversale.

- Ziua 4- Sambata

De dimineaţă îţi propunem ca program opţional o vizită în Abu Simbel la Tempul lui Ramses al II-lea, monument considerat cel mai frumos templu ridicat de acest faraon. Faţada templului are 33 m înălţime şi 38 m lăţime şi este păzită de patru statui ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic şi datorită modului în care soarele luminează patru statui din interiorul templului (ale lui Ra-Harakhte, Ptah, Amun-Ra, şi Ramses al II-lea zeifi cat) doar în două zile din an 21 februarie, ziua regelui, şi pe 22 octombrie, ziua incoronării sale.

- Ziua 5- Duminica

Continuam traseul catre Kom Ombo si Edfo, iar după micul dejun vizităm (optional) Templul Horus din Edfu, care a fost construit în 180 de ani, 3 luni şi 14 zile. Templul a fost găsit îngropat de oamenii lui Napoleon în 1797 şi scos la suprafaţă în 1850. Templul are o cameră dedicată „industriei” parfumurilor. Pe pereţi se află toate reţetele parfumurilor egiptene. Cazare şi cină pe vas.

- Ziua 6- Luni

Vasul isi va porni calatoria spre Luxor, unde recomandam (optional) vizita la Karnak, localizat pe malul de est al Nilului, si la fabrica de papirus din apropiere. Cunoscut în antichitate sub denumirea de Ipet-isut, adică locul cel mai ales de pe pământ, Karnak este un oraş vechi de mai bine de 2000 de ani şi a fost dedicat triadei Amon, Mut şi Khonsu.
Descoperim misterele faraonilor in Valea Regilor (optional). Vizităm monumentele istorice de pe malul de vest al Nilului: Templul Reginei Hatshepsut, atracţia principală din valea „Mănăstirii Nordice”, cunoscut sub denumirea de „Splendoarea splendorilor”. Templul a fost proiectat de către Senemut, apropiat al curţii regale, în scopul de a servi drept loc al săvârşirii serviciilor religioase închinate reginei, după moartea acesteia. Transfer catre Hurghada ( 250 km) unde facem check-in la hotel.

- Ziua 7- Marti Timp liber pentru plaja, cumparaturi sau alte excursii optionale.

- Ziua 8 – Miercuri  Check out de la hotel si transfer catre aeroport pentru zbor retur Hurghada-Otopeni.


 

Loc în Dublă 4*  – 499 € + Taxe

Loc în Dublă 5*  – 549 € + Taxe

_____________________________________________________________

Loc în Tripla 4*  – 489 € + Taxe

Loc în Tripla 5*  – 539 € + Taxe

-Supliment Single – 120 €

OBSERVATII:

-Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

-Nu este inclusă taxa de aeroport 95 euro/persoană;  taxa de viză 25 euro/persoană si card 25 Eur/ pers (pentru bonusuri si reducere 10% la 3 excursii optionale)

-Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

-Excursiile opționale pot suferi modificări, iar programul concret, desfășurat pe zile, al excursiilor opționale se va primi la destinație.

-Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minin 20 persoane

-Hotelul din Hurghada va fi anuntat inainte de plecare

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tara vizitata. Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia organizatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul vizitat.

EXCURSII OPTIONALE:

-Luxor si Valea Regilor Vom explora „Orasul Mortilor”, Colosii lui Memnon, ultimele ramasite ale templului lui Amenophis al III-lea, Valea Regilor, maretia si grandoarea arhitecturii, si Templul Reginei Hatshepsut, singura femeie-faraon care a domnit Egiptul antic, si apoi intoarce la vas.

Valea Regilor – este o zona in Egipt, unde, pentru o perioada de aproape 500 de ani, au fost construite morminte pentru regii si nobilii puternici ai Noului Regat. Valea se afla pe malul vestic al Nilului, vizavi de Teba (zona moderna a orasului Luxor). Din 1979, Valea Regilor este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Valea contine circa 60 de morminte.

-Templul Reginei Hatshepsut (Deir El Bahri) este unul dintre templele cele mai caracteristice din intregul Egipt, datorita design-ului si decoratiunilor acestuia. A fost construit din calcar, si nu din gresie ca majoritatea templelor funerare din perioada noului regat. Templul a fost construit in cinstea reginei Hatshepsut (din dinastia a 18 a), pentru a comemora realizarile sale si pentru a servi ca un templu funerar. In secolul al VII-lea d.Hr., Templul a fost numit dupa o manastire copta din zona, cunoscuta cu numele de „ manastirea nordica”. Astazi, este cunoscut ca Templul Deir El Bahri, ceea ce inseamna in araba „Templul manastirii de Nord”.

-Edfu si Templul lui Horus Orasul Edfu are unul dintre cele mai bine conservate temple de cult din Egipt, dedicat zeului cu cap de soim, Horus. Acesta ocupa loc de frunte alaturi de Karnak si Deir el-Bahri printre cele monumentele grandioase ale Egiptului si unu dintre cele mai frumoase situri de pe malul Nilului.

-Kom Ombo sau „micul deal de aur” – Kom ombo este un oras mic de pe malul Nilului unde se afla impozantul templu greco-roman inclus in programul tuturor croazierelor de pe Nil.

-Aswan, Marele Baraj, Templul Philae si Obeliscul neterminat  Abu Simbel si Templul lui Ramses – Complexul arheologic de la Abu Simbel, situat în Nubia (Egipt), este format din două temple tăiate direct în piatră în timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatră ale lui Ramses și ale soției sale, Nefertari, face parte din Nubian Monuments UNESCO World Heritage Site. A fost construit de Ramses al II-lea în secolul 13 î.Ch., pentru a-și intimida rivalii nubieni și pentru a comemora celebra bătălie de la Kadesh.

-Plimbare cu felluca – Felucca sunt niste ambarcatiuni cu vele traditionale cu care egiptenii si turistii navigheaza apele fluviului Nil.

-Cina beduina O aventura pe patru roti pentru a descoperi frumusetea desertului, inclusiv cina barpeque si ceai intr-un cort al beduinilor.

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.