BAVARIA – AUSTRIA SENIORI 245 EUR

Vacanta pentru seniori AUSTRIA – BAVARIAOferta Vacanta Seniori Austria - Bavaria - Salzkammergut 2013
7 zile
Cazare : Hotel 3* Transport: Autocar
Tarif : de la 245 euro Durata : 7 zile
Masa : Mic dejun
Plecare: 09.06 ; 28.07 ; 01.09

Traseu : VIENA – MELK – SALZKAMMERGUT – SALZBURG – ST. WOLFGANG – BAD ISCHL CASTELUL HERRENCHIEMSEE – MUNCHEN – HALLSTATT – ZELL AM SEE PADUREA VIENEZA – MAYERLING – BRATISLAVA – BUDAPESTA

Pentru o vacanta perfecta, alege calitatea !!!
Tour operator specializat in circuite europene
Vacanta pentru seniori in AUSTRIA & BAVARIA
Salzkammergut – Paradisul lacurilor alpine
VIENA – MELK – SALZKAMMERGUT – SALZBURG – ST. WOLFGANG – BAD ISCHL CASTELUL HERRENCHIEMSEE – MUNCHEN – HALLSTATT – ZELL AM SEE PADUREA VIENEZA – MAYERLING – BRATISLAVA – BUDAPESTA Circuit si sejur cu autocar  7 zile / 6 nopti        PLECARI:  09.06 ; 28.07 ; 01.09Reduceri seniori 55+ZIUA  1 BUCURESTI – BUDAPESTA / GYOR
Plecare din Bucuresti (Parc Carol – Marasesti) la ora 6.00, pe ruta Bucuresti – Pitesti – Rm. Valcea – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Budapesta / Gyor. Cazare in BUDAPESTA sau GYOR.

ZIUA  2 VIENA – MELK – SALZKAMMERGUT
Mic dejun. Plecare spre VIENA, capitala Austriei, centru cultural reprezentativ al Europei si unul dintre cele mai populare obiective turistice internationale, care primeste anual milioane de vizitatori din toate continentele. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf. Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oras pentru romantici si visatori. Tur panoramic cu autocarul pe ambele maluri ale Dunarii incepand cu parcul de distractii Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii si in continuare pe Ringul Vienez: Opera, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Biserica Votiva, Universitatea si pietonal: Catedrala Sf. Stefan, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza si Kartnerstrasse. Timp liber. Traseul se continua spre Salzkammegut cu un popas la Abatia benedictina de la MELK. Manastirea Melk, domina Valea Dunarii de la inaltimea unui deal de 50 m si reprezinta apogeul arhitecturii baroce din Austria, de peste 900 de ani. Este asezata la inceputul defileului Dunarii – Wachau, drum romantic plin de ruine ale vechilor castele fortificate, sate pitoresti si podgorii. Popas pentru vizitarea abatiei. Plecare spre Salzburg. Cazare 4 nopti la Pensiune 2, 3* in zona Salzkammergut.

ZIUA  3 SALZBURG – SALZKAMMERGUT – ST. WOLFGANG – BAD ISCHL
Mic dejun. Excursie de o zi in Salzkammergut, la Salzburg, St. Wolfgang si Bad Ischl. Plecare spre SALZBURG pentru un tur pietonal: Getreidegasse – vechea “Strada Mare” a orasului unde se afla Casa natala a lui Mozart, Domul, Palatul Residenz, Gradinile Mirabell, zona de unde se poate admira silueta fortaretei Hohensalzburg ce domina orasul. Salzburg este capitala landului cu acelasi nume, numele orasului provine de la denumirea sarii in limba germana “salz”, ca si de la cea a raului Salzach care il strabate. Orasul este asezat la poalele nordice ale Alpilor si a regiunii Salzkammergut. Peisajele magnifice, aspectul renascentist si baroc al cladirilor, istoria impletita cu nume celebre ca Mozart sau Paracelsus, precum si filmul “Sunetul Muzicii”, i-au adus Salzburgului un renume binemeritat. Timp liber. Deplasare spre Salzkammergut, zona lacurilor alpine. Popas pe malul lacului Wolfgangsee in St. Wolfgang, unde se poate vizita Biserica Parohiala datand din sec. al 15 lea si celebrul hotel “La Calul Balan” unde Ralph Benatzki a compus opereta cu acelasi nume. Traseul se continua spre Bad Ischl, localitate imperiala preferata de Franz Josef si Elisabeta, unde se va putea admira Kaiservilla, resedinta imperiala, precum si centrul localitatii. Cazare in zona Salzkammergut.

ZIUA  4 BAVARIA – CASTELUL HERRENCHIEMSEE – MUNCHEN
Mic dejun. Timp liber sau optional, excursie de o zi in in Bavaria, la Munchen si la Castelul Herrenchiemsee. Plecare spre Germania cu oprire pe malul lacului Chiemsee. Imbarcare pe vaporasul care ne duce pe insula Herren, unde se viziteaza Castelul Herrenchiemsee, construit de regele Ludwig al II lea al Bavariei, ca o copie a Palatului Versailles. Regele bavarez a comandat Sala Oglinzilor mai mare decat cea originala si a amenajat fidel apartamentele celor doi regi Ludovic ai Frantei. Propriile apartamente, amenajate intr-un colt al palatului, sunt mai putin luxoase. Herrenchiemsee nu a fost terminat, fiind ridicat doar pavilionul central cu 20 de camere, deschise publicului. Traseul se continua spre MUNCHEN, capitala Bavariei si al doilea oras ca marime din Germania. Orasul a fost fondat in secolul al XII-lea, initial ca un oras comercial pe “Drumul Sarii” dintre Salzburg si Augsburg. Munchen este capitala mondiala a berii si a cultului berii, renumit fiind Oktoberfest – festivalul berii care se tine anual toamna. Celalat Munchen este unul al rafinamentului, al muzeelor, al literaturii si muzicii. Tur de oras pietonal al centrului orasului MUNCHEN: Domul – Basilica Fecioarei Maria, Primaria veche, Primaria noua, Piata Fecioarei Maria, Basilica Sf. Petru, Basilica Sf. Mihail, Beraria Regala Hofbrauhaus. Timp liber. Sugestii vizite: Piata Odeon, Piata Viktualienmarkt si ansamblul Residenz. Cazare in zona Salzkammergut.

ZIUA  5 HALLSTATT – LACUL HALLSTATTERSEE – ZELL AM SEE – LACUL ZELLER SEE
Mic dejun. Timp liber sau optional, excursie de o zi in Tirol si Salzkammergut. Plecare spre Hallstatt, localitate situata pe malul lacului alpin Hallstattersee, zona protejata UNESCO. Salina din Hallstatt, este cea mai veche salina din lume, iar localitatea de la baza masivului Dachstein West, gazduieste un muzeu al zonei si Biserica Sf. Mihail. Din punct de vedere istoric, perioada Hallstatt, a inceput prin anii 700 I.H. Corpul unui miner celt, vechi de aproximativ 2500 de ani, a fost descoperit in anul 1734. Dupa o plimbare in centrul micii localitati Hallstatt ne continuam calatoria spre Kaprun si Zell am See, doua dintre cele mai cunoscute localitati alpine de unde se poate admira silueta ghetarului Kitzsteinhorn cu o altitudine de 3203 m. Popas in Zell am See pentru o plimbare pe malul lacului Zeller See, unde se poate admira silueta masivului Schmittenhohe cu o altitudine de 2000m. Cazare in zona Salzkammergut.

ZIUA  6 SALZKAMMERGUT – PADUREA VIENEZA – MAYERLING – BRATISLAVA – BUDAPESTA
Mic dejun. Plecare spre Budapesta. Pe traseu oprire in Padurea Vieneza la MAYERLING, pentru a vizita muzeul si biserica ridicate in amintirea printului Rudolf. La ordinul imparatului Franz Josef, s-a construit o manastire de calugarite carmelite, pe locul unde s-a aflat Pavilionul de vanatoare in care s-a petrecut drama. Pe 30 ianuarie 1889, la Mayerling, Arhiducele Rudolf, unicul fiu al imparatului Franz Josef si al imparatesei Elisabeta, mostenitorul tronului Austro-Ungariei, s-a sinucis impreuna cu iubita lui Maria Vetsera, o contesa in varsta de 17 ani. Plecare spre BRATISLAVA pentru un scurt popas si tur panoramic cu autocarul al zonei centrale: Catedrala Sf. Martin, Palatul Grassalkovicz, Hradul, Podul Nou. Traseul se continua spre BUDAPESTA. Sosire in BUDAPESTA. Vom efectua un tur panoramic cu autocarul al zonei centrale situate pe malurile Dunarii, admirand Citadela, Statuia Libertatii, Insula Margareta, Podul cu Lanturi, Podul Elisabeta, Podul Libertatii, Parlamentul, Bastionul Pescarilor. Optional, Croaziera pe Dunare by-night, cu ghid local si un pahar de sampanie. Cazare in BUDAPESTA.

ZIUA  7 BUDAPESTA – BUCURESTI
Mic dejun.  Plecare spre Bucuresti pe traseul de la plecare. Sosirea in functie de formalitatile vamale si de conditiile de trafic.

TARIF SENIORI 55+:  de la 245 euro (loc in camera dubla sau tripla la cerere)
pentru grup minim 40 pers.

Grup minim
Tarif / pers
40 pers.
de la 245 euro
34 – 39 pers.
de la 270 euro

Supliment obligatoriu la inscriere:
54 euro/pers = excursiile la Salzburg, St. Wolfgang, Bad Ischl, Salzkammergut, in Padurea Vieneza la Mayerling si la Bratislava. (fara bilete de intrare la obiective)

Tariful este valabil pentru persoanele care au implinit varsta de 55 ani.

Persoanele cu varsta sub 55 ani, care nu sunt insotite de un senior in camera, se pot inscrie achitand un supliment de
26 euro/persoana/sejur.

AVANS:  150  Euro/pers. Rest plata – cu 21 zile inainte de data plecarii. Supliment SGLE – 100 Euro.

Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR x 1,02)

PLATA IN RATE LUNARE !!!

Excursia se poate achita lunar, in rate egale, fara a mai exista obligativitatea avansului minim. Ultima rata trebuie achitata cel tarziu cu 21 zile inainte de data inceperii calatoriei.

TARIFUL INCLUDE:
• Transport cu autocar clasificat international 3*.
• 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri sau pensiuni 2*sup – 3*, in camere duble cu baie proprie (triple la cerere)
• Tur panoramic cu autocar si pietonal in Viena si Bratislava
• Tur panoramic cu autocar al Budapestei.
• Tururi pietonale in Salzburg, St. Wolfgang, Bad Ischl, Mayerling, Melk (fara bilete de intrare)
• Taxe autostrazi, parcari, trecere frontiere
• Ghid insotitor

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare si servicii de ghizi locali pentru toate obiectivele turistice din program
• Biletele de transport local
• Excursie in Bavaria, la Castelul Herrenchiemsee si la Munchen, cu ghid roman insotitor – 30 euro / pers. minim 30 turisti (fara bilete de intrare la obiective turistice, sau transport public si vapor)
• Excursie in Tirol, la Zell am See si la Hallstatt, cu ghid roman insotitor – 25 euro / pers. minim 30 turisti (fara bilete de intrare la obiective turistice)
• Croaziera pe Dunare si Budapesta by night, cu un pahar de sampanie (15 Euro/pers. minim 30 turisti) – transferurile cu autocar la debarcader si asistenta turistica, sunt incluse in tarif. Supliment cina bufet pe vapor – 15 euro/pers. minim 30 turisti
• Asigurarea medicala

NOTA:   PROGRAMUL SE ADRESEAZA TUTUROR CATEGORIILOR DE VARSTA
Tariful este calculat pentru un numar minim de 34 persoane. In cazul neintrunirii numarului minim de persoane, excursia se anuleaza. Agentia va anunta turistii inscrisi cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data plecarii si va restitui sumele achitate de acestia, integral. Agentia, respectiv ghidul isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile sau ordinea obiectivelor de vizitat, inlocuirea unui mijloc de transport cu un altul, in functie de anumite conditii obiective. Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective si poate sa difere de clasificarea facuta de autoritatile din Romania. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. In anumite hoteluri camerele triple nu sunt disponibile si pot fi inlocuite cu camere duble in care se afla un al treilea pat suplimentar. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual, sau cu carte de identitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta fie are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Informatii pe www.politiadefrontiera.ro. Recomandam intocmirea unei asigurari „STORNO” pentru situatiile in care turistul nu mai poate efectua calatoria din cauza imbolnavirilor, accidentelor, furtul sau distrugerea pasaportului, etc. Astfel, turistul isi poate recupera costul excursiei de la societatile de asigurari.

Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul cu numarul confirmat, indiferent de localitatea unde se imbarca.

TRANSFERURI GRATUITE DIN URMATOARELE ORASE:
(imbarcarea se poate efectua oriunde pe traseul specificat, daca exista posibilitate de oprire a
autocarului in siguranta)

PITESTI – McDonald’s gara
RM. VALCEA – Benzinaria Dacos
SIBIU – Magazin OBI (centura) sau Popas Perla Cibinului (giratoriu Valea Oltului si soseaua spre Brasov)
SEBES – Farmacia Helpnet sau Casa de cultura
DEVA – parcare gara – Billa
ARAD – Gara

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.