CASTELELE BAVARIEI – ELVETIA 350 EUR

ELVETIA Castelele BAVARIEI 8 zile Rezervari circuite castele Bavareze Elvetia 2013
Cazare : Hotel 3* Transport : Autocar
Tarif : de la 350 euro Durata : 8 zile
Masa : Mic dejun
Plecare : 29.06 ; 17.08

 

Traseu : VIENA – SALZBURG – ZURICH – GENEVA – LAUSANNE – BERNA – LUCERNA – LICHTENSTEIN – INNSBRUCK – Cascada KRIMML – Castelele NEUSCHWANSTEIN si LINDERHOF – ZELL AM SEE – MELK – MAYERLING – BUDAPESTA

ELVETIA   Castelele BAVARIEI   8 zile
Pentru o vacanta perfecta, alege calitatea !!!
Tour operator specializat in circuite europene
ELVETIA – Castelele BAVARIEIVIENA – SALZBURG – ZURICH – GENEVA – LAUSANNE – BERNA
LUCERNA – LICHTENSTEIN – INNSBRUCK – Cascada KRIMML
Castelele  NEUSCHWANSTEIN  si LINDERHOF – ZELL AM SEE
MELK – MAYERLING – BUDAPESTA
Autocar  8 zile / 7 nopti   PLECARI 2013 (sambata): 29.06 ; 17.08 
ZIUA  1 BUCURESTI – BUDAPESTA / GYOR
Plecare din Bucuresti, din fata Parcului Carol, la ora 6.00, pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Rm.Valcea – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Budapesta. Cazare in BUDAPESTA sau GYOR.ZIUA  2 GYOR – VIENA – SALZBURG – FELDKIRCH
Mic dejun. Plecare spre Viena, capitala Austriei, centru cultural reprezentativ al Europei si unul dintre cele mai populare obiective turistice internationale, care primeste anual milioane de vizitatori din toate continentele. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf. Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oras pentru romantici si visatori. Tur panoramic cu autocarul al Ringului Vienez: Opera, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Biserica Votiva, Universitatea si pietonal: Catedrala Sf. Stefan, Palatul Hofburg (exterior) Piata Maria Tereza, Kartnerstrasse (popas aprox.1 ora). Plecare spre SALZBURG pentru un tur pietonal: Getreidegasse – vechea “Strada Mare” a orasului unde se afla Casa natala a lui Mozart, Domul, Palatul Residenz, Gradinile Mirabell, zona de unde se poate admira silueta fortaretei Hohensalzburg ce domina orasul. Salzburg este capitala landului cu acelasi nume, numele orasului provine de la denumirea sarii in limba germana “salz”, ca si de la cea a raului Salzach care il strabate. Orasul este asezat la poalele nordice ale Alpilor si a regiunii Salzkammergut. Peisajele magnifice, aspectul renascentist si baroc al cladirilor, istoria impletita cu nume celebre ca Mozart sau Paracelsus, precum si filmul “Sunetul Muzicii”, i-au adus Salzburgului un renume binemeritat (popas aprox.1 ora). Traseul se continua spre frontiera dintre Austria si Elvetia. Cazare in zona INNSBRUCK – FELDKIRCH.ZIUA  3 LICHTENSTEIN – ZURICH – GENEVA   
Mic dejun. Excursie in Principatul LICHTENSTEIN, strajuit de masivul Vorarlberg, unde se poate admira silueta Castelului VADUZ (inchis publicului). Plecare spre ZURICH. Tur de oras: Bahnhofstrasse cu o lungime de 1,4 km – cel mai important centru de afaceri din Elvetia, Peterkirche, Kirche zu Predigern, Fraumunster (celebra pentru vitraliile realizate de Marc Chagall), Grossmunster – catedrala orasului, esplanada Lindenhof si panorama lacului Zurich si a raului Limmat. Traseul se continua spre GENEVA, oras situat pe malurile raului Rhone si a lacului Leman, din apele caruia tasneste celebrul JET DE APA inalt de 140 m, care a devenit simbolul orasului. Tur pietonal: Place Bel-Air, Place Neuve, Muzeul Rath, Conservatorul, Promenade des Bastions, Zidul reformatorilor, Universitatea, Palatul Eynard, Catedrala St. Pierre, Primaria, Maison Tavel (cea mai veche casa din Geneva), Grand Rue unde se afla casele in care s-au nascut Jean-Jacques Rousseau si actorul Michel Simon, Basilica St. Germain, Pont du Mont-Blanc, Mausoleul ducelui de Brunswick. Tur panoramic cu autocarul: Places des Nations, Muzeul Ariana, Palatul Natiunilor, Muzeul Crucii Rosii, Sediile organizatiilor internationale (ONU,OMS,UNICEF).
Cazare in zona GENEVA – ANNECY.

ZIUA  4 LAUSANNE – BERNA – LUCERNA
Mic dejun. Deplasare spre orasul olimpic LAUSANNE, pentru un tur  pietonal al centrului vechi: Catedrala gotica cu turnul sau (de unde se pot admira orasul, lacul Geneva si Alpii), Place de la Riponne si Palatul de Rumine. Traseul se continua spre BERNA capitala Confederatiei Elvetiene. Tur de oras: Heiliggeistkirche, Spitalgasse, Kramgasse, Primaria, Turnul cu ceas, Kafigturm, Barrenplatz, Munster Sankt Vinzenz – catedrala Bernei, Palatul Parlamentului Federal; se pot admira arcadele centrului medieval fantani baroce. Plecare spre LUCERNA, oras pitoresc situat pe malul Lacului Lucerna si strajuit de Muntele Pilatus. Tur de oras LUCERNA: Schawanenplatz, Kapellplatz, St.Peterkirche, Altes Rathaus – primaria veche, Turnul de apa, Podurile din lemn acoperite Kapellbrucke si Spreuerbrucke, Weinmarkt, Franziskanerkirche, Jesuitenkirche, Resedinta Guvernului Cantonal.
Cazare in zona FELDKIRCH – BREGENZ.

ZIUA  5 CASTELELE BAVAREZE: NEUSCHWANSTEIN si LINDERHOF – INNSBRUCK
Mic dejun. Excursie spre Bavaria, unde se poate admira castelul Hohenschwangau, construit de familia regala de Bavaria, locul unde a copilarit Ludwig. Pe un versant din apropiere, acesta a ridicat Castelul Neuschwanstein, un castel de basm care a fost sursa de inspiratie pentru realizarea parcului Disney. Castelul a fost construit in stil neo-roman tarziu in exterior si cu mai multe stiluri diferite in interior, de la bizantin pana la roman si gotic. Cele 15 camere care se viziteaza, reprezinta doar o treime din cladire si prezinta o uimitoare maiestrie  si bogatie a detaliilor. Operele lui Wagner sunt peste tot sub forma de fresce. Dupa vizitarea castelului Neuschwanstein, traseul se continua spre Castelul Linderhof, pentru vizitarea castelului preferat al lui Ludwig, bijuterie arhitecturala complet finalizata. A fost ridicat intre 1870 si 1879, construit dupa modelul Micului Trianon de la Versailles, intr-un stil caracteristic, cu multe oglinzi, cu tavane pictate, intr-un stil baroc si renascentist. In parc se poate vizita chioscul maur ºi faimoasa grota inspirata de Grota lui Venus din opera “Tannhauser” al lui Wagner. Circuitul se continua spre INNSBRUCK, capitala landului Tirol si gazda de doua ori a Jocurilor Olimpice de Iarna. Traseul trece prin orasul Garmisch-Partenkirchen, gazda a olimpiadei de iarna din 1936 . Tur pietonal de oras INNSBRUCK – centrul vechi: Landestheater, Leopoldsbrunnen, Universitatea, Basilica Iezuita, Hofburg – Palatul imperial, resedinta favorita a Mariei Theresa, Catedrala St. Jacob – ridicata la inceputul secolului al XVIII-lea, in stil baroc, Hofkirche, Goldenesdachl – Micul acoperis din aur, acoperit de 3000 de placute de cupru aurit, Stadtturm, Helblinghaus.  Cazare in zona INNSBRUCK.

ZIUA  6 PASUL GERLOS – CASCADA KRIMML – ZELL AM SEE – SALZKAMMERGUT
Mic dejun. Excursie spre Lumea cristalelor Swarowski si popas pentru vizitarea muzeului aniversar. Traseul se ontinua pe valea Zillertal prin Pasul Gerlos, la o altitudine de 1630 m, spre Parcul National Hohe Tauern, la cascada Krimml. Cascada are o cadere de 380 m in trei trepte si este cea mai inalta cascada din Europa. Deplasare spre Kaprun si Zell am See, doua dintre cele mai cunoscute localitati alpine de unde se poate admira silueta ghetarului Kitzsteinhorn cu o altitudine de 3203 m. Popas in Zell am See pentru o plimbare pe malul lacului Zeller See, unde se poate admira silueta masivului Schmittenhohe cu o altitudine de 2000m. Traseul se continua spre zona lacurilor alpine. Cazare in zona Salzkammergut.

ZIUA  7 SALZKAMMERGUT – MELK – PADUREA VIENEZA – MAYERLING – BUDAPESTA
Mic dejun. Plecare spre Budapesta. Traseul se continua spre Abatia de la MELK, care reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente baroce europene cu o vechime de peste 900 de ani, asezat la inceputul defileului Dunarii – Wachau, drum romantic plin de castele si podgorii. Excursia in Padurea Vieneza la MAYERLING, pentru a vizita muzeul si biserica ridicate in amintirea printului Rudolf. La ordinul imparatului Franz Josef, s-a construit o manastire de calugarite carmelite, pe locul unde s-a aflat Pavilionul de vanatoare in care s-a petrecut drama. Pe 30 ianuarie 1889, la Mayerling, Arhiducele Rudolf, unicul fiu al imparatului Franz Josef si al imparatesei Elisabeta, mostenitorul tronului Austro-Ungariei, s-a sinucis impreuna cu iubita lui Maria Vetsera, o contesa in varsta de 17 ani. Plecare prin Padurea Vieneza spre Ungaria. Sosire in BUDAPESTA. Vom efectua un tur panoramic cu autocarul al zonei centrale situate pe malurile Dunarii, admirand Citadela, Statuia Libertatii, Insula Margareta, Podul cu Lanturi, Podul Elisabeta, Podul Libertatii, Parlamentul, Bastionul Pescarilor. Optional, Croaziera pe Dunare si Budapesta by night cu un pahar de sampanie si ghid local. Cazare in BUDAPESTA.

ZIUA  8 BUDAPESTA – BUCURESTI
Mic dejun.  Plecare spre Bucuresti pe traseul de la plecare. Sosirea in functie de formalitatile vamale si de conditiile de trafic.

TARIF:  de la 350 euro / pers. (loc in camera dubla sau tripla)
pentru grup minim 40 pers.

Grup minim
Tarif / pers
40 pers.
de la 350 euro
34 – 39 pers.
de la 380 euro

Supliment obligatoriu la inscriere:
60 euro/pers = excursiile in Principatul Lichtenstein, in Bavaria la castelele Neuschwanstein si Linderhof, la Lumea cristalelor Swarowski, in Padurea Vieneza la Mayerling.(fara bilete de intrare la obiective)


AVANS:  200  Euro/pers. Rest plata – cu 21 zile inainte de data plecarii. Supliment SGLE – 150 Euro.

Plata se poate efectua in lei (curs BNR x 1,02)

TARIFUL INCLUDE:
• Transport cu autocar clasificat international 3*.
• 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri/pensiuni 2*- 3*, in camere duble cu baie proprie (triple la cerere)
• Vizitarea Castelelor: Neuschwanstein si Linderhof (fara bilete de intrare)
• Tur panoramic cu autocar si pietonal in Viena
• Tururi pietonale in Salzburg, Innsbruck, Geneva, Lausanne, Berna, Lucerna, Zurich, Lichtenstein
• Deplasare pentru vizitarea muzeului Lumea cristalelor Swarowski
• Vizitarea Abatiei Melk (fara bilete de intrare)
• Mayerling, Cascada Krimml (fara bilete de intrare)
• Tur panoramic cu autocar al Budapestei.
• Taxe autostrazi, parcari, trecere frontiere
• Ghid insotitor

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare si servicii de ghizi locali pentru toate obiectivele turistice din program
• Biletele de transport local
• Croaziera pe Dunare si Budapesta by night, cu un pahar de sampanie (15 Euro/pers. minim 30 turisti) – transferurile cu autocar la debarcader si asistenta turistica, sunt incluse in tarif.
• Asigurarea medicala

NOTA:
Tariful este calculat pentru un numar minim de 34 persoane. In cazul neintrunirii numarului minim de persoane, excursia se anuleaza. Agentia va anunta turistii inscrisi cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data plecarii si va restitui sumele achitate de acestia, integral. Agentia, respectiv ghidul isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile sau ordinea obiectivelor de vizitat, inlocuirea unui mijloc de transport cu un altul, in functie de anumite conditii obiective. Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective si poate sa difere de clasificarea facuta de autoritatile din Romania. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. In anumite hoteluri camerele triple nu sunt disponibile si pot fi inlocuite cu camere duble in care se afla un al treilea pat suplimentar. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual, sau cu carte de identitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta fie are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Informatii pe www.politiadefrontiera.ro. Recomandam intocmirea unei asigurari „STORNO” pentru situatiile in care turistul nu mai poate efectua calatoria din cauza imbolnavirilor, accidentelor, furtul sau distrugerea pasaportului, etc. Astfel, turistul isi poate recupera costul excursiei de la societatile de asigurari.
Pentru rezervarile Early Booking (inscrieri timpurii), in caz de retragere, penalizare de 100%.
Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul cu numarul confirmat, indiferent de localitatea unde se imbarca.

TRANSFERURI GRATUITE DIN URMATOARELE ORASE:

PITESTI – McDonald’s gara
RM. VALCEA – Benzinaria Dacos
SIBIU – Magazin OBI (centura) sau Popas Perla Cibinului (giratoriu Valea Oltului si soseaua spre Brasov)
SEBES – Farmacia Helpnet sau Casa de cultura
DEVA – parcare gara – Billa
ARAD – Gara

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.