Oferta Paste – ATENA 2012

oferta paste atena meteora 7 zile autocar 20127 ZILE  (11-17.04)

SALONIC-METEORA-CAP SUNION

PARALIA KATERINI–Perla Marii Egee,statiunea magazinelor cu blanuri si bijuterii din aur
BULGARIA (SOFIA, Manastirea RILA, Veliko Trnovo)

ZIUA 1-Miercuri (ora 06.15)–prezentarea la imbarcare, Bucuresti-parcare Gara de Nord (Calea Grivitei-Muzeul CFR-gura metrou B Gara de Nord 2). Ora 6.30-deplasare pe ruta Giurgiu-traversarea Bulgariei (popas 30 min in Veliko Trnovo, vizita Manastirea Rila)-Kulata (Grecia). Cazare in Paralia Katerini.
ZIUA 2 (mic dejun). Deplasare la Kalambaka (renumita pentru manastirile suspendate) unde se viziteaza Manastirea Marele Meteor si popas la Zindros – centru de comercializare si confectionare a icoanelor si a altor obiecte de cult religios. Plecare spre Atena.

Cazare in Atena.
ZIUA 3 (mic dejun). Turul orasului Atena cu autocarul: Complexul ACROPOLE, Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Excursie la Cap Sunion, unde se viziteaza Templul lui Poseidon. timp liber in Atena. Optional (35 €- daca se achita la agentia din Romania cu minim 21 zile inaintea plecarii sau 45 €-daca se achita in Grecia), deplasare cu autocarul-Acropole in lumini de noapte si cina in PLAKA-la una din renumitele taverne, cu bucatarie traditionala, program folcloric grecesc si muzica de dans.Cazare in Atena.
ZIUA 4  (mic dejun). Timp liber. Ora 12 plecare din Atena. Oprire la Monumentul LEONIDA de la Termopile-“Lupta dintre greci si persi”. Popas la Sf. Paraschiva–loc sfant pentru alinarea durerilor. Seara participare la slujba de Inviere la biserica din statiune.Cazare in Paralia Katerini.
ZIUA 5 – (mic dejun). Excursie de ½ zi la Muntele Olimp (Litohoro, Manastirea Dionisos). Timp liber in Paralia Katerini. Timp liber in Paralia Katerini.Cazare in Paralia Katerini.
ZIUA 6  (mic dejun). Plecare la Salonic.  Vizita Biserica Sf. Dumitru (Moastele Sf. Dumitru) si tur de oras pe traseul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, Turnul Alb, Piata Aristotel, statuile ecvestre  Constantin cel Mare si Alexandru cel Mare. Ora 15 plecare din Salonic.Cazare in Paralia Katerini.
ZIUA 7-Marti (mic dejun). Plecare din Paralia Katerini. In Sofia–vizita Catedrala Alexander Nevsky si centrul. Sosire (in conditii normale de : vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.), aprox. ora 23, in Bucuresti-parcare Gara de Nord (Calea Grivitei-Muzeul CFR-gura metrou B Gara de Nord 2).
Pret: 205 € + 70 € (se achita obligatoriu la agentia din Romania), pentru excursiile(fara biletele de intrare) :Muntele Olimp(Litohoro, Manastirea Dionysos), tur oras Salonic,Cap Sunion, Sofia, Manastirea Rila si Veliko Trnovo.
Se achita in EURO  sau LEI (curs BNR din ziua platii x 1,02).

Supliment single 130 €.
La inscriere se achita minim 100 €.

Copiii sub 12 ani (neampliniti) au o reducere de 30 €.
Grup minim 25 turisti.

Excursia trebuie achitata integral  cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.
PRETUL INCLUDE:  ●   servicii ghid roman;
transport cu autocar 2** cu aer conditionat, taxe stradale, parcari ;
6 cazari cu mic dejun bufet la hotel 3*.
Pretul nu include biletele de intrare pt. vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc.) si nici ghizii pt. acestea.
Hotel NO NAME 3***
Nominalizarea se va face pana in 31.01.2012.
Obs. – persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener nu vor plati diferenta de single.
Inscrierile se fac incepand cu 14.11.’11 si se incheie cand se ocupa ultimele locuri.

Asigurarea medicala este obligatorie.
Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO (o data cu avansul) prin care societatea de asigurari restituie banii in cazul
neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.
Acte necesare : pasaport sau carte de identitate.

Obs-vezi notele : 1-18 si 20.
NOTE:
1. Deoarece pentru retragerile (din orice motiv) inaintea plecarii se aplica penalizari conform contractului – pentru a nu pierde banii se recomanda plata (odata cu avansul) asigurarii “STORNO” (aprox.1.5 % din pretul excursiei), care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor politei de asigurare) datorita imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, furtul sau distrugerea pasaportului, devastarea domiciliului in urma unui incendiu, unei explozii, unui furt ori unei calamitati naturale, etc. Asigurarea “STORNO” se face la filiala unei societatii de asigurari din localitatea unde-si are sediul agentia de turism care a efectuat inscrierea turistului sau chiar la agentia de turism (daca efectueaza aceasta activitate).        .
2. Cum Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia trebuie incheiata asigurarea medicala (valabila si in afara UE) deoarece : a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces si c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.
3. Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
4. Conducerea agentiei organizatoare (turoperatoare) sugereaza ca orice reclamatie sa-i fie transmisa direct in vederea rezolvarii practice si rapide pe cale amiabila a sesizarilor, avandu-se in vedere serviciile nerealizate sau necorespunzatoare cat si cele oferite in plus cantitativ si calitativ.
5. Turistii trebuie sa verifice starea pasaportului (vezi instructiunile de pe coperta pasaportului), valabilitatea (minim 6 luni de la data iesirii din tara) si sa aiba cel putin o fila goala pentru stampilare la frontiere.
6. Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
7. Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
8. Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.
9. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
10. Camerele cu 3 paturi (triple) sunt: a) cu 3 paturi de acelasi fel sau b) cu 2 paturi de acelasi fel si unul pliant sau c) cu un pat matrimonial si unul normal sau pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului. In cazul cand, la unele hoteluri, nu se poate asigura camera cu 3 paturi, cea de-a treia persoana va fi cazata (mai intai) intr-o camera cu doua paturi cu un alt turist sau singur (in ultima varianta) intruna cu un pat fara a plati vreo diferenta de pret.
11. Pentru turistii inscrisi la o excursie (care ulterior s-a anulat) si care se vor inscrie (transfera) la o alta excursie, noua inscriere se va face fara a se tine cont de pozitia de inscriere avuta la excursia anulata. Obs. – excursiile programate in ultimii 6 ani s-au realizat in procent de peste 95%.
12. Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca:    a)sunt insotiti de ambii parinti sau   b) sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau   c) sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei . Obs. -  nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.
13. La solicitare, telefonul si numele ghidului se vor comunica cu 24 ore (o zi calendaristica) inainte de ora plecarii. Oricum, acestea, in termenul de mai sus, vor fi mentionate pe adresa  .
14. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
15. Pentru adulti e nevoie de pasaport sau de CI (carte de identitate), dar copiii sub 14 ani neimpliniti (care nu au CI) au nevoie de pasaport, adica nu pot parasi Romania pe baza certificatului de nastere.
16. Turistii care ies din Romania in cadrul acestui grup organizat se vor intoarce in Romania obligatoriu odata cu grupul, adica nu pot intra in Romania mai devreme sau mai tarziu fata de ziua de intrare in Romania prevazuta in programul excursiei.
17. In desfasurarea programului turistic se va tine seama de reglementarile UE care prevad o stationare (noaptea) de minim 9 ore a autocarului intre 2 zile de excursie.
18. Deoarece in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara tarziu. Obs. – programul excursiei este foarte incarcat (distante lungi si multe obiective de vizitat), excursia fiind un prilej de a vedea multe tari cu locuri interesante dar nu unul de odihna (relaxare).
20. Urcarea in autocarul care are in parbriz destinatia……… (vezi indicativ) se face in Bucuresti-parcare Gara de Nord (Calea Grivitei-Muzeul CFR-gura metrou B Gara de Nord 2), in ordinea inscrierii, in baza listei (intocmita la agentia de turism turoperatoare in functie de data inscrierii) citita de ghid la locul de imbarcare, fiecare turist ocupand locul preferat si disponibil. Obs.- cand sunt turisti care urca de pe traseu (alte localitati decat Bucuresti), lista privind ordinea inscrierii (pozitia de urcare in autocar) va fi citita (la cererea turistilor) din nou in dimineata zilei a 2-a.

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.