Oferta Praga – Piata de Craciun 2011

Magie si mister in spectacolul Targului de Craciun de la Praga

ZIUA 1:

Plecăm din Baia Mare spre Praga, “Orașul de aur”, joi seara in jurul orei 22:00.

Piata De Craciun PragaTraversăm Ungaria, vom face un tur panoramic cu autocarul în Budapesta admirând Piața Eroilor cu Monumentul Millenium, Bulevardul Andrassy, Clădirea Operei și malurile Dunării cu podurile sale: Podul cu Lanțuri, Erszebet, Petöfi. Plecăm apoi mai departe, spre Bratislava.

Aici vom face un popas la Castelul Bratislava, admirând panorama splendidă a Dunării, a Podului Apolo și a Bisericii Sf. Martin. Drumul nostru continuă apoi spre Praga, unde estimăm să ajungem în jurul pranzului.

ZIUA 2:

Autocarul ne va lasa la gara Hlavni Nadrazi, de unde vom pleca într-o excursie pietonală prin Orașul Nou, având posibilitatea să admirăm mai multe obiective turistice printre care Opera de Stat, Muzeul Național, Piața Welceslas și statuia ecvestră a bunului rege Welceslas. Vom trece apoi pe lângă Turnul Pulberariei, îndreptându-ne spre Piața Vechii Primării, unde vom admira Biserica Fecioarei din Tin, Biserica Sf. Nicolae, Grupul Statuar Jan Hus și evident punctul culminant reprezentat de celebrul Ceas Astronomic care din ora în ora ne oferă un spectacol magnific.

Ne vom opri in Piata Vechii Primarii unde in fiecare an are loc una dintre cele mai frumoase si mai vizitate Piete de Craciun din Praga. De aici pornesc festivitatile de Craciun si tot aici se aprind beculetele din bradul care troneaza in mijloc. Aici au loc concerte, langa un imens brad impodobit cu sute de becuri, intre vechile cladiri cu arhitectura gotica, baroca si renascentista.

Colindele de Craciun, mancarea traditionala, concertele, workshop-urile pentru copii si numeroasele produse care se vand in targurile de Craciun fac deliciul adultilor si copiilor. Intre cumparaturi poti sa te incalzesti cu vin fiert (Svarene vino sau svarak), grog, lichior cald de miere (medovina) si sa-ti potolesti foamea cu preparatele traditionale. Poti incerca porumbul, carnatii, vinul fiert svarene vino (sau svarak) si se poate asista la modul de preparare a mancarii traditionale. Nu rata nici Prajitura traditionala de Craciun – vanocka, un fel de cozonac pe care cehii il mananca in ziua de Craciun
Cabanutele de lemn, impodobite festiv, vand o sumedenie de produse de sezon: produse de manufactura, jucarii din lemn, bijuterii handmade, lumanari parfumate, ornamente pentru bradul de Craciun, halbe de bere din ceramica, palarii, marionete etc.

Vom fixa un punct de întâlnire, pentru a ne reîntoarce împreună la gara Hlavi Nadrazi, iar apoi ne vom îndrepta spre hotelul unde vom fi cazați.

ZIUA 3:

După micul dejun ne vom îmbarca în autocar în jurul orei 09:00, pentru a ne deplasa spre Dealul Castelului, unde vom vizita: Castelul Hrad, Biserica Sf. Vitus, Biserica Sf. Gheorghe și Strada Aurarilor (cu muzeul de armuri medievale), dar și casa laureatului Nobel Franz Kafka.

Coborâm apoi spre Podul Carol, pe strada Nerudova, unde se află și ambasada României. Trecem apoi pe lângă Biserica Sf. Nicolae, unde a concertat marele compozitor Mozart, traversăm Vltava peste Podul Karol, cel mai vechi pod de piatră din Praga.

După Podul Karol ne vom îndrepta spre cartierul Evreiesc, unde vom admira Sinagogile și cimitirul Evreiesc.

După vizita în Cartierul Evreiesc ne vom deplasa pe Strada Paris, unde abundă magazinele de firmă de o eleganţă și o frumuseţe aparte. La capătul străzii Paris se află Piaţa Vechii Primării, locul unde vom lua masa de prânz. Urmează apoi timp liber pentru shopping la un magazin universal sau puteți degusta bere neagră la un restaurantul tradițional praghez, cu muzică și ambianță specifică zonei.

Vom stabili pentru seară un punct de întâlnire la o ora rezonabilă pentru a ne deplasa spre punctul final de întâlnire cu autocarul la gara Hlavni Nadrazi, de unde ne vom deplasa către hotel.

ZIUA 4:

După ce luăm micul dejun ne îndreptăm spre casă, unde ajungem spre miezul nopții.

TARIF:

140 EUR/pers. plecare din Baia Mare , Satu Mare

160 EUR/pers. plecare din Cluj-Napoca, Dej , Gherla

Perioada : 24 – 27 noiembrie 2011
8– 11 decembrie 2011

Tariful include:

  • transport cu autocar clasificat conform normelor internaționale la minim 3*/4*, cu: instalație audio-video, scaune rabatabile;
  • 2 nopți cazare cu mic dejun la hoteluri de 4**** în Praga
  • asistență turistică pe toată durata excursiei.

Tariful NU include:

  • taxele de intrare la obiective turistice și muzee
  • orice alt tip de masă decât cel specificat în program;
  • asigurarea medicală de călătorie

Acte necesare în momentul călătoriei:

û carte de identitate sau pașaport valabil minim 6 luni de la începerea călătoriei;

û pentru elevii minori: împuternicire în numele unuia dintre părinți sau, în funcție de caz, în numele unuia dintre profesorii însoțitori (care au obligatia de a prezenta la vamă cazier judiciar).

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.