SARDINIA 515 Eur/ total

SARDINIA 515 Eur/totalVacanta in Sardinia Italia 2013

TARIFUL INCLUDE: Biletul de avion București-Roma-Alghero-Roma-București Transfer aeroport– hotel– aeroport 7 nopţi de cazare la hotel 4* Mic dejun + cină + 1 pahar de apă și vin la masă 1/2 zi excursie opţională inclusă (Olbia) Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă

Olbia – Porto Rotondo – La Maddalena – Orgosolo – Nuoro – Alghero – Santa Teresa di Gallura – Castelsardo– Porto Cervo – Costa Smeralda – Arzachena ITALIA

PLECARI: 15.03, 25.03, 22.03, 30.03, 02.04, 07.04, 09.04, 14.04, 15.04, 16.04, 20.04, 22.04, 23.04, 03.05*, 06.05, 10.05, 12.05, 14.05, 17.05, 19.05, 21.05, 24.05, 26.05, 28.05**  supliment 20 euro/pers pentru plecarile din luna mai 7 nopti

DESPRE SARDINIA
Insula Sardinia, care deși este o insulă mică, reprezintă un teritoriu vast și plin de surprize. Un teritoriu fascinant, imens prin varietatea cu care îți poate surprinde ochiul flămând de a acoperi cât mai mulți kilometri de peisaj.
Sardinia este la fel de aproape de Tunisia pe cât este de partea continentală a Italiei și aproape atinge insula franceză Corsica.
„Sardegna no est Italia!” susțin sus și tare localnicii și nu ar trebui să subestimăm felul în care Sardinia se distinge de partea continentală a Italiei: cu toate aromele sale africane, o limbă de sine-stătătoare, mirosul special al unor brânzeturi și un spirit independent.
Întreabă orice italian unde ar dori cel mai mult să-și petreacă o vacanţă în Italia și aproape toți îți vor răspunde Sardinia.
Legenda spune că locuitorii Sardiniei ar fi urmașii lui Sardus, legendarul fiu al lui Hercule. Singurul lucru sigur este că aici există o populație indigenă înainte de sosirea fenicienilor și a cartaginezilor. Dovezile prezenţei lor sunt răspândite pe întreg teritoriul insulei, de la monumente funerare din piatră, până la cele peste 7000 de „nuraghi”, ridicate de triburile care au populat Sardinia între 1500 – 500 i.Hr. Se presupune că unele dintre aceste misterioase structuri pot avea și 3000 de ani vechime. Scopul pentru care au fost ridicate, deși unii consideră că a fost doar acela de observare și apărare, este încă învăluit în mister, ca și proveniența populației uriașe, din care au mai rămas doar niște morminte pe măsură.
Cagliari a fost capitala Sardiniei încă din perioada romană, și este un loc ce trebuie vizitat de cei care vor să descopere specificul și istoria acestor locuri. Este un loc surprinzător de atrăgător, cu un superb centru vechi, o serie de monumente istorice și
acces ușor către plajele din imediata apropiere și lagunele populate cu sute de păsări flamingo.
Alghero este una dintre cele mai populare stațiuni din Sardinia, supranumită “mica Barcelona”, unde ineditul și spectaculosul se întrepătrund. Catalanii au domnit aici vreme de patru secole începând cu 1354. Influenţa catalanilor se face simțită și astăzi, atât în limbaj, cât și în stilul arhitectural. Principalele atracții turistice de pe labirintul de alei pietruite ale orașului sunt: Catedrala Piazza del Dumo, Biserica San Francesco și Grota lui Neptun.
Costa Smeralda sau Coasta de Smarald te așteaptă cu o mulțime de plaje superbe, ape turcoaz și stațiuni renumite ca: Porto Rotondo, Portisco, Baia Sardinia și cea mai cunoscută dintre toate, Porto Cervo. Toate sunt la fel de elegante și exclusiviste, dar și vestite pentru misterioasele “nuraghi” – așezări preistorice – renumite în întreaga lume.
Nu trebuie să ratezi sătucuri precum Mamoida, Arizo sau Fonni, care după cum le descria poetul Sebastiano Satta, sunt “la fel de îndepărtate unele de celelalte precum stelele”. Bătrânii de aici mai poartă și astăzi costumele tradiționale, fiind unul dintre puţinele locuri din Sardinia unde se mai păstrează portul popular.
Olbia este un oraș cu străzi înguste și pavate, clădiri vechi dar și construcții înalte și moderne. Istoria orașului se pierde undeva pe vremea grecilor, urmând apoi perioade de înflorire și decadenţă. Olbia este astăzi principalul nod maritim și aerian al Sardiniei, fiind învecinat cu numeroase puncte de atracție turistică.

Orașul Olbia deţine un splendid golf, încoronat de insula Tavolata, înconjurat de plaje frumoase, de o mare cu o fumuseţe de smarald și pretutindeni plin cu miresme de mirte și capșuni. Continuăm cu un tur panoramic al orașului, vizitând cele mai importante atracţii turistice ale Olbiei: centrul istoric al orașului, Biserica San Simplicio, vechile apeducte romane.
Porto Rotondo
Porto Rotondo este una dintre cele mai importante localităţi turistice din Sardinia, fiind așezată în nord-estul insulei. Micul orașel, care este de fapt un port cu 800 de locuri pentru ambarcaţiuni , se află în spaţiul dintre golfurile Cugnana și Marinella.
Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
Nu rataţi excursiile optionale:
1. Arhipelagul La Maddalena
Este una dintre cele mai populare croaziere. Vom pleca din portul Palau și ne vom îmbarca pe ferry-boat către Arhipelagul La Maddalena, mai precis spre Insula Caprera (una din cele 7 insule ale arhipelagului care este locuită). Aici vom vizita orașul și casa muzeu a lui Giuseppe Garibaldi. Vom face apoi un tur panoramic al insulei La Maddalena cu opriri în golfuri pentru vederi panoramice asupra celorlalte insule ale arhipelagului. După prânz vom vizita Coasta de Smarald, cu opriri în Baja și Porto Cervo, cu plimbare în centru, pentru cumpărături sau doar pentru a admira portul.
2. Nuoro și Orgosolo
Plecăm spre Nuoro, în inima Sardiniei. Vom vizita aici Muzeul Vieții și Tradițiilor Populare din Sardinia. Aici este prezentată în detaliu cultura populară a Sardiniei. Sunt peste 7000 de exponate prezentate în cadrul expozițiilor permanente, de la haine și bijuterii sau amulete la măști magice, ţesături, instrumente muzicale, unelte, lucrări de artă populară. Multe dintre piesele expuse au cel puțin două secole vechime și impresionează și astăzi prin finețea execuției și specificului sardinian. Vom face o plimbare în partea veche a orașului unde vom admira clădirile și străzile clasice, micile magazine cu obiecte de artizanat și suveniruri. Continuăm cu satul Orgosolo, cunoscut pe plan internațional pentru picturile sale celebre. Mai mult de 250 case împodobesc străzile din sat, un adevărat muzeu în aer liber.
Orașul mai este renumit pentru cronicile și actele de banditism de pe vremuri, chiar dacă oamenii în zilele noastre sunt ospitalieri, cântând pe străzi melodii tradiționale. Vom încheia ziua cu o plimbare pe frumoasele străzi de piatră pline cu restaurante și cafenele.
3. Alghero
Plecarea se face de dimineață cu autocarul, îndreptându-ne spre orașul în care aerul medieval se îmbină cu cel modern. Începem excursia noastră cu vizitarea catedralei Sf. Maria. Începută în 1570, Catedrala Sfântă Maria a fost deschisă în 1593, însă construcția s-a terminat în 1730. Originar, catedrala conserva un stil gotic-catalan așa cum se vede și în cele cinci capele precum și la baza clopotniței, însă naosul și cele două nave laterale sunt în stil renascentist târziu. După-amiaza vizită opțională la Grota lui Neptun cu barca din portul Alghero, sau pe jos de la promontoriu de Capo Caccia de-a lungul unei scări de 654 de trepte.
4. Oristano
Ne îndreptăm spre Oristano. Vizităm centrul istoric, Piaţa Romană, turnul Mariano al II-lea datând din 1290, bulevardul Corso Umberto I, Piaţa Eleanor și Catedrala S. Francisc care datează din secolul XIII. Continuăm cu Peninsula Sinis pentru a vizita situl arheologic Tharros, care este un fost oraș roman de pe coasta de vest a insulei. În momentul de faţă este un muzeu în aer liber, cocoțat pe vârful unei stânci.
5. Santa Teresa Gallura
Vizităm Santa Teresa Gallura, un oraș de pe vârful de nord al Sardiniei, în strâmtoarea Bonifacio. O priveliște ireală o oferă rocile de granit sculptate de vânt din Capo Testa, aflat în apropiere. Puteți vedea insula Corsica de-a lungul Stretto di Bonifacio. Orașul a fost fondat în 1808 de către conducătorii insulei Savoy pentru a combate contrabandiștii. Continuăm cu Castelsardo, un mic orășel medieval așezat strategic pe o stâncă în dreptul golfului Asinara. Bucurându-ne de o frumoasă panoramă putem vizita zona portuară cu elegantele ambarcațiuni, orașul vechi și zidurile castelului și Catedrala.

 

REDUCERI, GRATUITATI

1. 1/2 zi excursie opţională BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Porto Rotondo) 2. Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD 3. Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD 4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achită suplimentul de 50 euro de non-senior .
Palau Hotel 4*
www.palauhotel.it
Localizare: Hotelul Palau este unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Sardinia și este amplasat la numai câteva minute de mers pe jos de centrul stațiunii turistice Palau.
Hotelul este situat în partea superioară a stațiunii turistice Palau, în faţa unei panorame de o frumusețe extraordinară spre Maddalena, Caprera și alte insule ale arhipelagului La Maddalena. Hotelul este amplasat la aproximativ 500 de metri de la plajă și oferă un serviciu de transfer gratuit hotel-plajă-hotel.
Facilităţi camere: Din cele 97 de camere, majoritatea au vedere la mare, sunt elegant mobilate, au baie proprie, telefon cu linie în afară, TV color, mini-bar, uscător de păr în băi, aer condiționat, terasă panoramică – solar.
Facilităţi hotel: În hotel se află două bazine: unul pentru copii și altul pentru adulți. Hotelul are un centru de conferințe, echipat cu amplificare și traducere simultană, care poate găzdui aproximativ 150 de oameni, bar cu pian, discotecă și alte modalităţi de divertisment. Hotelul oferă clienților săi posibilitatea de a organiza activităţi sportive cum ar fi: tenis, wind-surf, navigaţie, călărie.
Hotel Geovillage 4*
www.geovillage.it
Localizare: Hotelul Geovillage este situat în Sardinia la 15 minute de Olbia, în peisajul minunat din Gallura, la câţiva kilometri de Costa Smeralda. Se afla în apropiere de cele mai renumite destinații de turism internațional, cum ar fi Porto Cervo și Porto Rotondo și la câteva minute de cele mai frumoase plaje ale Marii Mediterane.
Facilităţi camere: Camerele sunt spaţioase cu balcon privat, toate au TV, pay TV, telefon direct, aer condiționat, baie cu duș, uscător de păr. Camerele sunt mobilate într-un stil elegant și nuanțe calde care fac confortabilă și plăcută atmosfera interioară.
Facilităţi hotel: Recepţie 24 de ore, camere nefumători , camere și facilități pentru persoane cu handicap, lift, aer condiționat în cameră, cameră de bagaje, bar restaurant, sala TV, solar, piscină și parcare privată.
Hotelul dispune și de o zonă SPA cu: baie turcească, saună, dușuri scoţiene, băi cu jacuzzi, zona de relaxare cu infuzie de ceai scoțian.
In incinta complexului exista statie de autobuz pentru linie directa catre centrul orasului (autobuzul 11).
Supliment SGL 100 euro
Reducere a 3-a persoană 50 euro
Copil 0-1.99 ani plătește taxele de aeroport 120 euro
Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți

 

Nu rataţi excursiile optionale:
1. Arhipelagul La Maddalena
Este una dintre cele mai populare croaziere. Vom pleca din portul Palau și ne vom îmbarca pe ferry-boat către Arhipelagul La Maddalena, mai precis spre Insula Caprera (una din cele 7 insule ale arhipelagului care este locuită). Aici vom vizita orașul și casa muzeu a lui Giuseppe Garibaldi. Vom face apoi un tur panoramic al insulei La Maddalena cu opriri în golfuri pentru vederi panoramice asupra celorlalte insule ale arhipelagului. După prânz vom vizita Coasta de Smarald, cu opriri în Baja și Porto Cervo, cu plimbare în centru, pentru cumpărături sau doar pentru a admira portul.
2. Nuoro și Orgosolo
Plecăm spre Nuoro, în inima Sardiniei. Vom vizita aici Muzeul Vieții și Tradițiilor Populare din Sardinia. Aici este prezentată în detaliu cultura populară a Sardiniei. Sunt peste 7000 de exponate prezentate în cadrul expozițiilor permanente, de la haine și bijuterii sau amulete la măști magice, ţesături, instrumente muzicale, unelte, lucrări de artă populară. Multe dintre piesele expuse au cel puțin două secole vechime și impresionează și astăzi prin finețea execuției și specificului sardinian. Vom face o plimbare în partea veche a orașului unde vom admira clădirile și străzile clasice, micile magazine cu obiecte de artizanat și suveniruri. Continuăm cu satul Orgosolo, cunoscut pe plan internațional pentru picturile sale celebre. Mai mult de 250 case împodobesc străzile din sat, un adevărat muzeu în aer liber.
Orașul mai este renumit pentru cronicile și actele de banditism de pe vremuri, chiar dacă oamenii în zilele noastre sunt ospitalieri, cântând pe străzi melodii tradiționale. Vom încheia ziua cu o plimbare pe frumoasele străzi de piatră pline cu restaurante și cafenele.
3. Alghero
Plecarea se face de dimineață cu autocarul, îndreptându-ne spre orașul în care aerul medieval se îmbină cu cel modern. Începem excursia noastră cu vizitarea catedralei Sf. Maria. Începută în 1570, Catedrala Sfântă Maria a fost deschisă în 1593, însă construcția s-a terminat în 1730. Originar, catedrala conserva un stil gotic-catalan așa cum se vede și în cele cinci capele precum și la baza clopotniței, însă naosul și cele două nave laterale sunt în stil renascentist târziu. După-amiaza vizită opțională la Grota lui Neptun cu barca din portul Alghero, sau pe jos de la promontoriu de Capo Caccia de-a lungul unei scări de 654 de trepte.
4. Oristano
Ne îndreptăm spre Oristano. Vizităm centrul istoric, Piaţa Romană, turnul Mariano al II-lea datând din 1290, bulevardul Corso Umberto I, Piaţa Eleanor și Catedrala S. Francisc care datează din secolul XIII. Continuăm cu Peninsula Sinis pentru a vizita situl arheologic Tharros, care este un fost oraș roman de pe coasta de vest a insulei. În momentul de faţă este un muzeu în aer liber, cocoțat pe vârful unei stânci.
5. Santa Teresa Gallura
Vizităm Santa Teresa Gallura, un oraș de pe vârful de nord al Sardiniei, în strâmtoarea Bonifacio. O priveliște ireală o oferă rocile de granit sculptate de vânt din Capo Testa, aflat în apropiere. Puteți vedea insula Corsica de-a lungul Stretto di Bonifacio. Orașul a fost fondat în 1808 de către conducătorii insulei Savoy pentru a combate contrabandiștii. Continuăm cu Castelsardo, un mic orășel medieval așezat strategic pe o stâncă în dreptul golfului Asinara. Bucurându-ne de o frumoasă panoramă putem vizita zona portuară cu elegantele ambarcațiuni, orașul vechi și zidurile castelului și Catedrala.

 

Limba oficială este sarda, care are multe cuvinte care sunt mai apropiate de cele din limba română decât de latină sau italiană
Moneda națională este euro.
Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 între lunile martie și octombrie). Clima este în principal mediteranean, cu o primăvară și o toamnă în principal mediteraneană, fiind influențată de Oceanul Atlantic și de masele de aer cald din Africa.
Bucătăria națională este cunoscută pentru varietatea de preparate din fructe de mare, combinate cu preparate din carne și din legume puternic condimentate cu plante locale și servite cu vinuri specifice regiunii și deserturi care au la bază brânză din lapte de oaie sau capră. Felul favorit de mâncare din Sardinia include paste, spaghetti con Bottarga, icre uscate de chefal presate, Malloreddus care este un gnocchi aromat cu șofran și servit cu sos de tomate.
Ambasada României în Italia este la Roma. Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma. Telefon urgenta: 0039 06 808 45 29
*Persoanele care nu au însoțitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur.
BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.
*Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers;
**Pentru plecarile din mai se adauga supliment 20 euro/pers.

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.