SICILIA 390 Eur/ total

SICILIA  390 Eur/ totalOferta vacanta vara 2013 Sicilia Italia

TARIFUL INCLUDE

Biletul de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti Transfer aeroport– hotel– aeroport 7 nopti de cazare la hotel 4* Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa 1/2 zi excursie optionala inclusa (Riviera Ciclopilor) Asistenta turistica pentru intreaga perioada

PALERMO – Riviera Ciclopilor – Catania – Taormina – SIRACUSA -
Muntele Etna – Agrigento – MALTA – IL PADRINO ITALIA

PLECARI 02.03, 09.03, 16.03, 21.03, 23.03, 28.03, 03.04, 07.04, 10.04, 14.04, 15.04, 17.04, 21.04, 22.04, 24.04, 01.05*, 03.05* *vezi rubrica observatii 7 nopti **Plecarea 21.10 include 6 nopti cazare si se acorda o reducere de 25 euro/pers **Plecarea 24.10 include 8 nopti cazare si se achita un supliment de 25 euro/pers

DESPRE SICILIA

Insula Sicilia in cea mai favorabila perioada a anului in care temperaturile sunt ideale pentru a vizita Sicilia, un adevarat muzeu in aer liber.
Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si este locul care satisface toate cerintele celor care o aleg drept destinatie de vacanta, indiferent daca este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare si de natura sau de pasionati de arta, cultura sau istorie.
Sicilia este un taram aparte, o insula separata de restul Italiei, nu numai de mare, ci si de secole de experiente istorice si culturale. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusetile insulei, spunea „sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”.
De-a lungul timpului, acesta insula i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli, francezi. Invadatorii Siciliei au lasat insulei o extraordinara mostenire: teatrele de la Siracusa si Taormina, impozantele temple de la Agrigento si Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influente maure sau maiestuosul stil arhitectural, mostenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale si Cefalu. Principalele orase, care sunt si capitale de provincii, sunt Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna, Ragusa. Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, fiind situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frmusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO. Palermo, capitala Siciliei, este un oras modern, cu un ritm alert de viata si numeroase obiective interesante, mai ales vechi monumente si cladiri. Dar in afara obiectivelor culturale vom gasi si magazine, piete, restaurante si localuri traditionale. In Piata Marina se afla Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. “Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo”, scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848.
Taormina este recunoscuta ca fiind “Perla Marii Mediterane” si este situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descrisa ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur, stanci dramatice si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici puteti admira o frumoasa priveliste a coastei de est. O plimbare pe stradutele inguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele si restaurante este un prilej de incantare. Nu trebuie sa ratati o plimbare prin gradinile publice din Taormina, pline de verdeata si flori multicolore.
Il Padrino – „Nasul”
Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gandul la Mafia Siciliana. Mafia s-a nascut la Corleone: un satuc “ratacit” in munti, “ascuns” in spatele orasului Palermo, pamant de agricultori si pastori, cicoare si ricotta. Aici se afla “Olimpul” nasilor, aici este centrul puterii a celebrei Cosa Nostra.
Vulcanul Etna – „vulcanul care nu doarme niciodata”, a fost un subiect de mare interes pentru mitologia clasica si credintele populare; s-a incercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerandu-se ca zeii uriasi din legendele romane si grecesti controleaza vulcanul.anul.

Excursii gratuite:
1. Riviera Ciclopilor
Reprezinta istorie, cultura, natura. Acest loc se afla in Acireale si a fost facut faimos de catre Homer in Odiseea sa. Riviera Ciclopilor ofera un peisaj frumos si pitoresc catre insulele Lachea si Le Corbusier.
2. Turul Cataniei
Vom vizita orasul de la poalele Etnei: centrul istoric, Domul si Piata Domului. Simbolul orasului este Fantana Elefantului compusa dintr-un elefant sculptat din lava neagra si un obelisc egiptean deasupra. Elefantul apartine epocii romane, iar obeliscul are origine egipteana, realizat din granit. Ambele componente sunt antice si sunt ridicate pe un soclu de marmura alba.
Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
Nu ratati excursiile optionale:
1. Excursia in Taormina – este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sicilia. Orasul a fost construit pe o panta in trepte, ceea ce face Taormina o atractie unica. Vom vizita renumitul teatru grec. Optional, se poate face o mini croaziera in jurul golfului, pana la Capul Taormina, pentru a vedea grotele din imprejurimi.
2. Excursie in Siracusa – vizitam Siracusa, oras declarat patrimoniu mondial UNESCO. Incepem cu un tur de oras cu vizitarea principalelor atractii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom incheia ziua cu o plimbare in Insula Ortigia. Nu ratati frumoasele strazi de piatra, cafenelele si restaurantele din Siracusa.
3. Excursie la Rezervatia Naturala Etna – O excursie pe muntele Etna este intr-adevar o adevarata aventura, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se viziteaza Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici puteti cumpara suveniruri sau sticle de vin sculptate in lava intarita. O parte din traseul pana la 3000 m se face cu telescaunul iar apoi ne continuam ascensiunea pe jos. La aceasta altitudine vom putea merge pe rauri de lava intarita „simtind” sub picioare caldura emanata de vulcan.
4. Excursie la Palermo – pentru a descoperi acest oras plin de locuri istorice si artistice, se vor vizita: Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala, Biserica Martorana.
Nu putem rata Catacombele Capucinilor unde se pot vedea peste 8000 de fosti locuitori ai orasului Palermo mumificati, unii aproape scheleti, altii pastrati intr-o stare foarte buna. In drum spre Palermo vom vizita Monreale. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari si frumoase catedrale. Minunatele mozaicuri, incanta privirea oricarui pelerin care ii calca pragul.
5. Pe urmele „Nasului”
Vom ajunge la Savoca, locul in care „Nasul” intalneste familia miresei sale, vom savura briose si cappucino exact in barul in care au fost semnate documentele casatoriei dintre cei doi. Ne vom indrepta spre orasul Forza d’Agro si vom vizita locurile in care s-au filmat scene din filmul „Nasul” urmate de oprire la Biserica La Traiade, biserica in care Corleone mergea sa se roage.
6. Valea Templelor in Agrigento
Cea mai renumita atractie este situl arheologic ce contine ramasitele diferitelor temple dorice datand din secolul V I.Ch.
Templul Concordia: Ridicat in 430 I.Ch., este cel mai bine pastrat templu Doric si unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proportiei si armoniei formei.
Templul Giunone: are 40 de coloane, din care 16 cu capiteluri. In apropiere sunt altarele de sacrificiu.
Templul lui Hercules: Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rand de coloane pe toate laturile.
Templul lui Zeus: una din cele mai mari cladiri a arhitecturii grecesti, masurand 112/ 56 m, a fost construit in 480 I.Ch. in cinstea lui Zeus, dupa victoria impotriva Cartaginezilor.
7. Turul Maltei – Vizitam Valletta oras modern dar vechi de peste 400 ani cu obiectivele: Catedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maestri (exterior) si Gradinile Barrakka. Catedrala Sf. Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez si cel mai bun exemplu de stil baroc. Catedrala adaposteste una din cele mai impresionante si faimoase opere de arta ale Europei: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul pictat de Caravaggio. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei cu catedrala Sf. Paul.
* Aceasta excursie se va organiza in functie de programul catamaranului.

REDUCERI, GRATUITATI

1. 1/2 zi excursie optionala BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Turul Cataniei) 2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD 3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD 4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior .
Sporting Baia Hotel 4*
www.hotelsportingbaia.com
Localizare: Este un hotel modern pe plaja, in frumosul golf Naxos. Distanta fata de aeroport este de 65 km, iar fata de centrul orasului si de complexul de magazine este la o distanta de 100 m. Hotelul ofera o panorama superba asupra Muntelui Etna, Taormina, Castelmola si Reggio Calabria. Va puteti relaxa la centrul de infrumusetare, fitness, sauna, piscina sau chiar pe plaja, in fata marii.
Facilitati camere: Camerele standard sunt dotate cu 2 paturi, baie proprie (cada sau dus, uscator de par, WC), aer conditionat, telefon, TV satelit, seif in camera, mini bar.
Facilitati hotel: Hotelul Sporting Baia dispune de receptie, restaurant principal, 2 baruri/ lounge, fitness, piscina interioara. Pe acoperis exista o terasa mare cu sezlonguri, de unde se pot admira plaja si muntii din jur. Hotelul se recomanda tuturor categoriilor de varsta.
Supliment cina Revelion (obligatoriu) 100 euro/ pers.
Hotel Santa Tecla Palace 4*
www.hotelsantatecla.it
Localizare: Santa Tecla Palace se intinde pe 22.000 de metri patrati in statiunea turistica Acireale la numai 12 km de Catania. Este amplasat intr-un mediu magic, cald si plin de culoare, care aminteste de vechile sate pescaresti .
Facilitati camere: Santa Tecla Palace Hotel dispune de camere de minimum 30 m dotate cu tot confortul. Intreaga structura a hotelului beneficiaza de serviciul de conexiune la internet prin Wi-Fi, iar in camere posibilitate conexiune internet se face prin cablu. Camerele sunt moderne, dotate cu cabina de dus, aer conditionat, TV prin satelit, mini-bar, safe box, TV si telefon.
Facilitati hotel: restaurant, bar, receptie 24 de ore, camere nefumatori, camere si facilitati pentru persoane cu handicap, lift, incalzire, camera de bagaje, aer conditionat, sala de fitness, sali de conferinta si petreceri, curatatorie chimica, fax/copiator, piscina exterioara, pool bar, wi-fi.
Supliment cina Revelion (obligatoriu) 100 euro/ pers
Supliment SGL 100 euro
Reducere a 3-a persoana 50 euro
Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro
Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti
Limba oficiala este italiana, insa locuitorii vorbesc si dialectul sicilian.
Moneda nationala este euro.
Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 intre lunile martie si octombrie). Clima este mediteraneana, cu veri calde si ierni blande. Temperaturile minime, in timpul iernii, nu coboara sub 9 grade C.
Bucataria nationala este bogata in preparate din peste, fara a neglija carnea, branza, legumele si verdeturile. O atentie particulara trebuie acordata si patiseriei siciliene, „connoli”, „cassate” si „pignaccata” fiind doar cateva din cele mai cunoscute specialitati.
Ambasada Romaniei in Italia este la Roma. Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma.
Telefon urgenta: 0039 06 808 45 29
* Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.
BONUS! Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.
*Supliment obligatoriu pentru sarbatorile de Paste 50 euro/pers;
*Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/pers;

*Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras/statiune. Valoarea acesteia poate varia intre 1-2 euro/persoana/zi.

This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.