Ski in Ucraina – Vacanta de iarna

- SKI IN UCRAINA LA BUKOVEL -

ski ucraina bukovelBukovel este o staţiune de schi si spa-situata în regiunea Ivano – Frankivsk din vestul Ucrainei.The resort is located almost on the ridge-lines of the Carpathian Mountains at elevation of 900 m (3,000 ft) above the sea level near the village of Polyanytsya ( Yaremche municipality ). Complexul este situat la altitudinea de 900 m deasupra nivelului mării, lângă satul Polyanytsya ( Yaremche municipiu ). Este una dintre cele mai populare statiuni de schi in Ucraina si este situata la 30 km sud-vest de orasul Yaremche.

Bukovel currently boasts 16 ski lifts with roughly 50 km (31 mi) of pistes. Bukovel are aproximativ 50 km de pârtii si conditii deosebite la preturi acceptabile. There are 61 pistes sections of which 12 are Blue(beginners), 41 red (intermediates) and 8 are Black (experts). Sunt 61 de partii dintre care 12 sunt albastre (începători), 41 roşii (intermediare) şi 8 sunt negre (experţi). The longest piste is 5G at 2,106 m (6,909 ft). Cea mai lungă pârtie are 2 km si sunt 14 telescaune, cu patru locuri – prin urmare nu se sta la coada cu orele si nici nu se asteapta sa se mai stranga vreo 10 ca sa porneasca, sunt tunuri de zapada pe toti cei 50 de kilometri de partie – deci si conditii firesti pentru practicarea sporturilor de iarna, mai ales ca acestea sunt intretinute cu grija, iar bolovani si petice de pamant nu exista.
Administratorii si-au propus sa faca investitii si mai importante in infrastructura, inclusiv in unitatile de cazare si alimentatie publica. In prezent, conditiile si preturile pentru care se poate innopta si manca in Bukovel sunt convenabile, mai ales ca in afara de schi, turistii se pot relaxa si in piscine si saune, iar seriile au parte de distractie.

Bukovel ofera turistilor si alte servicii, precum: inchiriat de schiuri, service schiuri, magazin cu articole sportive, patinoar, scoala de schi, inchiriat de snowmobil.

Din Romania se ajunge cel mai usor daca iesiti pe la Sighetul Marmatiei, de unde aveti de parcurs 100 km pana la Bukovel. Localitatea de frontiera in Ucraina este Solotvyno. De acolo se merge pe H 09 pe ruta Khmeliv – Rakhiv – Yaremche (statiunea Bukovel se gaseste inainte de Yaremche cu aproximativ 30 km).

Important: - Pentru a calatori in Ucraina, nu uitati ca aveti nevoie de pasaport !

- Sejur minim: 3 nopti in weekenduri si 4 nopti in timpul saptamanii !

- Pentru fiecare rezervare se percepe o taxa de 25 euro !

Hotel Bukovel ***

Este amplasat in centrul statiunii. Este compus din cabane de lemn cu doua etaje amplasate chiar in centrul statiunii.

  • Semi Suite = 1 camera cu pat matrimonial sau 2 paturi simple si o baie
  • Suite = 2 camere (o sufragerie si un dormitor), 2 bai si balcon.
  • Suite Superior = 3 camere (o sufragerie si 2 dormitoare), 2 bai
This entry was posted in Arhiva and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.