5700 lei/ total ZANZIBAR din Bucuresti

ZANZIBAR din Bucuresti (pachet complet)

5700 lei/ total/ plecare 12 septembrie 2019

6450 lei/ total/ plecare 15 august 2019
Servicii:
- Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Zanzibar – Bucuresti (Inclus)
- 1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana (Inclus)
- Taxe de aeroport (Inclus)
- Transfer aeroport – hotel – aeroport (Inclus)
- Cazare 7 nopti in camera dubla in hotel de 4 stele cu demipensiune (Inclus)
- Asigurare medicala si asigurare storno (Neinclus)
- Taxa de statiune in Zanzibar (se achita local) (Neinclus)

1. Sea Cliff Resort & Spa 5*https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/195/19566377.jpg

Cu vedere spre Oceanul Indian, acest complex este la 25 de kilometri de aeroportul Zanzibar. Toate camerele au TV cu ecran plat și canale prin satelit, iar proprietatea pune la dispoziție 4 baruri și 3 restaurante.

Oferă balcon privat cu vedere. Fiecare cameră de la Sea Cliff Resort & Spa Zanzibar are baie privată, cu duș.

Restaurantul Mangapwani servește preparate din bucătăria locală și internațională, restaurantul Terrace oferă mese informale și restaurantul Kobe pune la dispoziția oaspeților un prânz ușor la piscina de la Zanzibar Sea Cliff Resort & Spa. De asemenea, oaspeții pot beneficia de un bar pe plaja privată, de barul de la piscină Kobe și de barul de la debarcader. Barul Zanzi are vedere la Oceanul Indian.

Oaspeții se pot relaxa la Spa Shwari sau se pot bucura de caiac, windsurfing, navigație și schi nautic la Zanzibar Sea Cliff Resort & Spa. De asemenea, există un centru de recreere cu biliard, tenis de masă și 2 terenuri de tenis.

07.02.2020

1359 EUR

19.06.2020

1199 EUR

2. Dream of Zanzibar Resort 5*https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/130/13004696.jpg

Dream of Zanzibar este un complex luxos situat pe plaja din Kiwengwa, pe coasta de nord-est a Zanzibarului. Complexul este înconjurat de grădini exotice și se află pe plaja Pwani Machangani, cu vedere la Oceanul Indian. Proprietatea pune la dispoziție un club dedicat copiilor și centrul spa Dream, care oferă tratamente orientale, precum şi un centru de sporturi de apă și scufundări.

Fiecare cameră este decorată cu mobilier de lux şi are o terasă privată spaţioasă. Toate camerele oferă TV prin satelit, minibar şi facilităţi de ceai și cafea. Baia proprie include duş şi articole de toaletă gratuite.

Oaspeții pot alege dintre cele 5 restaurante diferite din cadrul complexului Dream of Zanzibar, care oferă o varietate de mâncăruri. Sunt disponibile și 3 baruri, unde puteți savura băuturi înviorătoare.

Pentru relaxare, oaspeții au la dispoziție 2 piscine cu zonă pentru copii. Proprietatea are și un centru de sporturi acvatice, cum ar fi windsurfing şi navigație cu catamaranul.

07.02.2020

1899 EUR

19.06.2020

1799 EUR

3. Kasha Boutique Hotel 5*https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/506/50645762.jpg

Kasha Boutique Hotel oferă unități de cazare la malul mării, situate pe coasta Matemwe din Zanzibar. Proprietatea are o piscină și un restaurant.

Camerele de la Hotelul Kasha sunt spațioase și includ TV cu ecran plat și DVD player. Fiecare cameră oferă aer condiționat, frigider și facilități pentru prepararea de ceai și cafea. Baia privată este dotată cu uscător de păr, halat și papuci, precum și cadă și duș.

Accesul la internet WiFi este gratuit în zona holului. La un cost suplimentar, Kasha Boutique Hotel oferă un serviciu de transfer de la/ la aeroport, iar Aeroportul Kisauni este situat la 1 oră de mers cu mașina. Rezervația forestieră Kiwenga Pongwe se află la 21 km.

 

07.02.2020

1299 EUR

19.06.2020

1259 EUR

Propunem     ZANZIBAR,   O INSULA  AFRICANA  DE  VIS 
  • Pentru exotismul insulei si plajele intinse cu nisip fin, ape limpezi si recife de corali
  •  
  • Pentru istoria, legendele locului si satele traditionale de pescari
  •  
  • Pentru ca aici mixtul cultural indian, arab si britanic si se imbina
  • perfect cu Africa si misterul ei
  • Pentru savoarea fructelor exotice si aroma celor mai exotice condimen
  •  
  • Pentru ca parfumul de vanilie si ylang-ylang ne va face sa visam mereu
  •  la nisipul alb, valurile oceanului si palmierii inclinati
Zanzibar este un teritoriu semi-autonom, parte a Tanzaniei. Numele Republicii Unite a Tanzaniei provine de la acronimul celor doua provincii principale care o compun: Tanganiyka si Zanzibar. Acestea s-au unificat la 26 Aprilie 1964 dupa ce isi obtinusera indepenta fata de Regatul Unit al Marii Britanii. Tanzania, asa cum o cunoastem cei mai multi dintre noi, este o tara a contrastelor si al superlativelor, pornind de la mixtul cultural si pana la frumusetile cu care natura a inzestrat-o: cel mai inailt varf al Africii – Kilimanjaro, cel mai adanc lac al Africii – Tanganyika, cel mai mare lac al Africii – Lacul Victoria si nu numai. De numele Tanzaniei se leaga si doua dintre cele mai importante parcuri nationale ale tarii: Parcului National Serengeti, Parcul National al Craterului Ngorongoro, care conserva importante elemente de flora si fauna, dar si civilizatii tribale autentice.
Localizare: Tanzania este localizata in parte de est a Africii si este compusa din partea continentala si partea insulara, Arhipelagul Zanzibar, situat in Oceanului Indian. Este format din insula principala, Insula Zanzibar sau Unguja si Insula Pemba in nord. Capitala insulei este Zanzibar City. Partea veche a orasului, Stone Town, este una dintre principalele atractii.
Scurt istoric: Populatiile indigene ale insulei au fost triburile batu, iar primii care au acostat in insula Zanzibar au fost negustorii arabi in secolul al VIII-lea. Atunci au fost stabilite primele relatii comerciale ale insulei cu alte popoare asiatice, in principal cu India. Tot in acea perioada are loc si formarea unei bune parti a identitatii culturale locale, prin nasterea limbii Swahili si crearea unei comunitati semnificative de adepti ai islamului, cea mai raspandita religie de pe insula. In 1499, Vasco da Gama acosteaza pe aici si aduce in perioada urmatoare o noua dimensiune a activitatilor comerciale intreprinse pe insula. Se creaza aici un centru comercial care pune capat relatiilor cu principalele state arabe. In secolul al XVII-lea portughezii pierd controlul asupra insulei care devine sultanat. Urmeaza o perioada neagra a istoriei acestei insule, in care Zanzibar devein unul dintre principalii furnizori in comertul cu sclavi. In 1890, insula devine colonie britanica fata de care isi castiga independenta la 10 decembrie 1963. Un an mai tarziu are loc o revolutie prin care este inlaturat sultanatul, iar in locul sultanului este ales presedinte Sheikhul Abeid Amani Karume, formand Republica Unita Tanzania impreuna cu Tanganyika. Se remarca incepand cu secolul al XIX- lea prin cultivarea de mirodenii si exportul de esente aromatice. In prezent este cel mai mare producator de cuisoare la nivel mondial.
Informatii geografice: Arhipelagul format cuprinde doua insule principale, Zanzibar si Pemba se afla in Oceanul Indian la 40km de coastele estice ale Tanzaniei. Pe langa aceste doua insule, mai sunt inca doua de dimensiuni mai reduse, Mafia si Tumbatu. Pe coasta de vest a insulei se gasesc mai multe recife de corali. Geografia insulei prezinta o succesiune de dealuri in partea de vest a insulei si de depresiuni mlastinoase. Teritoriul insulei este strabatut de doua rauri principale, Mwera si Zingwe-Zingwe. Insula este cunoscuta pentru plajele sale, in special cele din nord, mai putin afectate de actiunea mareei.
Gastronomie: Insula mai este cunoscuta si ca Insula a Mirodeniilor, deoarece aici se gasesc foarte multe ierburi aromatice si condimente care stau la baza unei bucatarii recunoscute pentru exotismul si rafinamentul preparatelor sale. Fructele si legumele sunt cele mai utilizate in combinatie cu mirodenii, peste, fructe de mare si orez. Datorita pozitionarii sale la intersectia rutelor comerciale, influenta multiculturala se remarca pana si in modul de bucatarie. Este unul dintre putinele locuri in care se gasesc combinati taiteii chinezesti din amidon de fasole sau soia cu dulciuri arabesti si mirodenii indiene. Nuca de cocos este si ea folosita la scara larga alaturi de cuisoare, laptele de cocos se afla la baza celor mai multe dintre preparatele cu orez. Unul dintre cele mai cunoscute preparate care se afla pe masa zanzibarezilor la ocazii speciale este boku-boku facut din carne de vita, ghimbir, chimion, ceapa rosie si alba, ardei iute si grau integral. Crochetele de peste sunt si ele foarte intalnite in meniurile localnicilor si sunt cunoscute sub numele de samanki kwa kusonga. De origine africana este si o delicatesa numita pwewa wa nazi, caracatita gatita in lapte de cocos cu scortisoara, cardamom, curry, usturoi si suc de limeta. Tot in acelasi tip de sos se gatesc si alte sortimente de peste. Cele mai multe preparate sunt cele care au la origine bucataria araba si cea indiana, iar cele mai cunoscute sunt pilaul si sorpotelul. Primul are un caracter traditional si se serveste la nunti, inmormantari si alte evenimente importante ale familiilor zanzibareze. Este gatit din orez cu diverse condimente traditionale, carne de gasca, pui sau peste si sunt ornate cu felii se ceapa marinate in suc de limenita, rondele de ardei si felii de rosii si castravete. Cel de-al doilea este un fel de tocanita din limba, ficat si inima de vita sau de porc asezonata cu pasta asemanatoare celei folosite la curry-urile indiene. Desertul specific insulei este prajitura picanta, asemanatoare unui chec, foarte condimentata cu scortisoara, nucsoara, cuisoare si cacao. Un chec cu ou si vanilie, smochine sau alune, se prepara pentru a fi consumat de musulmani la sfarsitul Ramadanului. Prima bautura care a inceput a fi consumata in Zanzibar a fost apa de cocos, care se inscrie in randul preparatelor traditionale locale. Odata cu sosirea arabilor, a inceput sa fie consumata la scara tot mai larga, cafeaua. Portughezii au adus pe insula boabele de cacao, in prezent aceasta sta la baza unei bauturi calde ce este foarte consumata de localnici.
Clima: Clima insulei este una tropicala cu temperaturi ridicate tot timpul anului. Exista doua sezoane ploioase, unul de intensitate mai mare, din sfarsit de martie pana in mai, cu maximum in aprilie si celalalt sezon mai putin intens, intre octombrie si decembrie, caracterizat prin ploi de scurta durata. Cele mai umede luni din an sunt aprilie si mai, cand pot avea loc averse si descarcari electrice. Cele mai mari temperaturi sunt intre lunile octombrie – martie, iar cea mai buna perioada de calatori este intre lunile iulie si septembrie, cand temperaturile sunt suportabile.
Ziua Nationala: 26 Aprilie,
Limba oficiala: Limba oficiala este Swahili. Se vorbesc la scara larga limbile engleza si araba.
Viza: Cetatenii romani care calatoresc pentru mai putin de 90 de zile nu au nevoie de viza.
Moneda nationala: Silingul Tanzanian- TZS. Pentru turisti, cel mai bine este ca schimbul sa se faca din dolari americani. 1 dolar american reprezinta aproximativ 2160 TZS
Ora locala: UTC + 3
Electricitate: 220 V -240 V. Tipul de stecher este ce britanic cu 3 picioruse (cunoscut sub numele de tipul G). In ultima vreme, cele mai multe hoteluri au implementat prize pentru aparatele de tip european cu doua picioruse rotunde.
Excursii si activitati optionale ZANZIBAR!
  • Parcul National Padurea Jozani
  • Tur al orasului Stone Town
  • Tur tematic: Ruta Sclavilor
  • Zanzibar Spice Tour – Zanzibar, Insula a condimentelor
  • Legendarul Freddie Mercury
  • Croaziera catre Insula Mnemba
  • Aventura cu delfini
  • Croaziera catre Prison Island – insula prizonierilor si a testoaselor
Parcul National Padurea Jozani
Singurul parc national din Zanzibar, Padurea Jozani este recunoscuta prin padurile de mangrove si biodiversitate, cu numeroase specii endemice printre care si specia de maimute Red Colobus, aflata pe cale de disparitie. Acestea constituie principala atractie a parcului, mai ales ca sunt foarte obisnuite cu vizitatorii si ajung destul de aproape de acestia. Oricat de mare ar fi tentatia, nu este permisa atingerea si hranirea acestora, deoarece pot deveni agresive. Pe langa maimute, veti putea observa in acest parc si numeroase specii exotice de pasari, reptile si animale care traiesc in jurul mangrovelor. Tariful include si transferul de la si la hotel.
Durata excursiei: Tur de aproximativ 6 ore.
Mijlocul de transport: Minivan sau microbus in functie de numarul de participanti.
Include: Aceasta excursie nu include masa.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda potrivita drumetiilor prin padure si catararilor moderate.
Tur al orasului vechi Stone Town
Capitala insulei este cunoscuta in primul rand datorita orasului vechi, Stone Town care aduce in prim plan o diversitate culturala fascinanta care se remarca la tot pasul atat in arhitectura locului cat si in obiceiurile si traditiile localnicilor. Vom vizita Vechiul Fort Arab, Palatul Sultanului, Catedrala Anglicana si Piata de Slavi si vom afla mai multe despre istoria acestui orasul si despre principalele evenimente care au dus la ceea ce este astazi Zanzibar, din cele mai vechi timpuri, din perioada comertului cu sclavi si pana in zilele noastre. Veti afla, printre altele ca aici a avut loc cel mai scurt razboi din istoria omenirii cu durata de 38 de minute intre Marea Britanie si Zanzibar. Ne va fascina cu siguranta povestea acestui oras cu toate curiozitatile lui, si ne va uimi faptul ca prima locomotiva cu aburi din Africa de Est a aparut in Zanzibar si era utilizata de sultan pentru a se plimba in jurul palatului sau. Dupa terminarea turului, doritorii pot poposi la The Zanzibar Cofee House , pentru a savura bauturi locale preparate din fructe exotice sau la unul din magazinele de suveniruri unde vor gasi obiecte locale de artizanat. Tariful include si transferul de la/ la hotel.
Durata excursiei: Tur de aproximativ 6 ore.
Mijlocul de transport: Minivan sau microbus in functie de numarul de participanti. Deplasarea in orasul vechi se va face pietonal.
Include: Aceasta excursie optionala nu include masa.
Tinuta recomandata: Populatia din Zanzibar este majoritar musulmana, ceea ce impune ca tinuta in oras sa fie decenta. Doamnele trebuie sa aiba umerii acoperiti si fusta/pantalon lung/a
)
Tur tematic – Ruta Sclavilor
O mare parte a istoriei insulei a avut in prim plan comertul cu sclavi, cand aproximativiv 75% din populatia insulei a avut de suferit de pe urma sclaviei. La inceputul secolului al XIX- lea, au fost vanduti intre 6000 si 10 000 de sclavi anual pana la sfarsitul secolului cand oficial a fost abolita sclavia, odata cu intrarea sub protectoratul britanic in 1890. Turul va incepe in portul Malindi unde vasele aduceau sclavi din Bagamoyo. Turul continua cu povestea lui Tippu Tip, un arab negustor de sclavi foarte cunoscut la acea vreme si locurile in care isi ducea existenta, apoi cu o vizita la Catedrala Anglicana care a fost construita pe locul vechii piete de sclavi iar altarul acesteia se afla fix pe locul in care erau biciuiti sclavii. Ne deplasam apoi catre Mbweni, unde vom vizita o fosta scoala de fete destinata celor eliberate din sclavie, apoi catre casa Livingstone si pestera Mangapwani. Dupa anul 1897, cand comertul cu sclavi a devenit ilegal, se spune ca aceasta pestera era folosita pentru a incarcera sclavii care urmau sa fie transportati catre India sau Europa. Tariful include si transferul de la/ la hotel.
Durata excursiei: Tur de o jumatate de zi.
Mijlocul de transport: Minivan sau microbus in functie de numarul de participanti.
Include: Aceasta excursie nu include masa.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda si decenta. Pentru vizitele in capital insulei este nevoie ca tinuta sa acopere umerii si genunchii.
Zanzibar, Insula condimentelor – Spice Tour
De-a lungul timpului, insula si-a castigat renumele de Insula Mirodeniilor, fiind principala exportatoare de cuisoare la nivel mondial. Pe langa acestea, se cultiva si se comercializeaza o multime de alte plante aromatice. Veti avea ocazia sa descoperiti savoarea fructelor exotice si aroma condimentelor si sa aflati parcursul acestora de cand sunt cultivate pana ajung in preparatele aromate pe care le consumati. Turul va include vizite ale fermelor in care se cultiva acestea si o demonstratie a modului in care sunt folosite. In cadrul activitatilor interactive, va veti dezvolta abilitatea de a recunoaste anumite plante si fructe exotice dupa miros, gust, textura. In functie de sezonul in care veti vizita insula, veti descoperi aroma condimentelor ca: scortisoara, cardamom, oregano, vanilie, ylang – ylang, cuisoare, cumin, ghimbir si a celor mai aromate fructe dintre papaya, mango, fructul pasiunii si altele. Tariful include si transferul de la/ la hotel.
Durata excursiei: Tur de aproximativ 6 ore.
Mijlocul de transport: Minivan sau microbus in functie de numarul de participanti.
Include: Aceasta excursie nu include masa.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda si incaltaminte potrivita pentru drumetii. Va recomandam palarie de soare si crema de protective solara.
Legendarul Freddie Mercury
Dintre simbolurile insulei, s-au remarcat legendarul solist al trupei Queen pe urmele caruia vom pasi in cadrul acestui tur. Farrouk Bulsara s-a nascut la data de 05 Septembrie 1946 in actualul Stone Town Zanzibar, la aceea data Sultanatul Zanzibar aflat sub protectorat britanic. Parintii lui ai fost Bomi si Jer Bulsara, persi la origine stabiliti in India Britanica si practicanti ai religiei antice zoroastrismul. Cu toate ca artistul si-a petrecut o mare parte a copilariei in India, acesta a revenit in Zanzibar. Turul va cuprinde cele mai importante locuri ce fac referire la copilaria si viata artistului: Shangani – locul in care s-a nascut si a copilarit impreuna cu familia, templul Zoroastrian – loc de rugaciune al familiei Bulsara, o scurta oprire la magazinul de suveniruri dedicat muzicii artistului si un restaurant tribute din muzica lui Freddie Mercury. Tariful include si transferul de la/ la hotel.
Durata excursiei: Tur de o jumatate de zi.
Mijlocul de transport: Minivan sau microbuz in functie de numarul de participanti.
Include: Aceasta excursie nu include masa.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda si decenta. In oras, doamnele trebuie sa isi acopere umerii si sa poarte fusta lunga.
Croaziera catre Insula Mnemba
Descopera exotismul insulei si ce inseamna blue safari, in cadrul unei croaziere care te va aduce mai aproape de farmecul Oceanului Indian si fascinantele recife de corali. Aceasta este o insula privata denumita si atolul Mnemba datorita recifilor de corali care se afla in jurul ei. Recent, acesta a fost declarata arie protejata pentru testoasele verzi aflate pe cale de disparitie si este un loc ideal pentru snorkeling si scuba diving. In croaziera, veti putea observa numeroase de specii de pesti exotici care traiesc in jurul recifelor, corali cu un colorit deosebit si ape turcoaze. Frumusetea locului si limpenizea apelor este de nedescris si va va convinge cu siguranta de ce insula este considerata un adevarat paradis al coastelor est africane. Imaginea nu poate fi complete fara delfinii ce pot fi observati in largul apelor Oceanului Indian in mediul lor natural. Veti avea ocazia sa popositi pentru a admira cum aceste mamifere inoata in apele oceanului. La retur, daca mareea permite, veti poposi pe plaja Muyuni pentru a va bucura de soare si a inota in apele limpezi.
Durata excursiei: Excursie de o zi.
Mijlocul de transport: Ambarcatiune de capacitati diverse.
Include: Pranz la pachet / sandwich rece.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda.
Atentionari speciale: Aceasta excursie nu se poate desfasura garantat in fiecare zi, deoarece efectuarea acesteia depinde foarte mult de starea vremii si de intensitatea mareei.
Aventura cu delfini
Iubitorii acestor mamifere marine incantatoare nu vor rata, cu siguranta, sansa de a petrece o zi alaturi de acestia. In largul coastelor satului de pescari Kizimkazi, in partea de sud a Insulei Zanzibar este locul cel mai cunoscut in care traiesc numerosi delfini. Cu toate ca par a fi foarte prietenosi, delfinii sunt destul de timizi cand vine vorba de apropierea de oameni, dar persoanele foarte norocoase pot inota alaturi de acestia. Daca veti aduce echipamentul de snorkeling veti putea admira numeroasele specii de pestisori exotici care inoata in largul coastelor insulei, corali si testoase. In continuare, veti poposi pe plaja pentru a va bucura de soare, a inota si a asculta povestile marinaresti ale pescarilor.
Durata excursiei: Excursie de o zi.
Mijlocul de transport: Ambarcatiune traditionala de lemn de capacitate redusa.
Include: Aceasta excursie nu include masa.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda / costum de baie / prosop de plaja /palarie de soare si crema de protectie. Se recomanda si papuci speciali de apa si echipament de snorkeling.
Atentionari speciale: Chiar daca delfinii inoata foarte des in largul coastelor satului Kizimkazi, agentia nu isi asuma raspunderea in cazul in care pe parcursul excursiei delfinii isi vor face cu greu aparitia.
Croaziera catre Pison Island, Insula Inchisorii
Arhipelagul Zanzibar ascunde numeroase legende si povestioare care ii confera destinatiei un farmec aparte. Istoria bogata a locului este un plus adus frumusetii peisajelor naturale. Insula mai este cunoscuta sub numele de Changuu, si este arie protejata care gazduieste specia de testoase Aldabra aflata pe cale de disparitie. Datorita faptului ca se afla la distanta considerabila fata de tarm, aceasta a servit ca insula pe care erau izolatii sclavii care participau la revolte si ca insula pe care se tineau in carantina persoanele care se imbolnaveau de febra galbena sau alte boli in timpul epidemiilor care au avut loc de-a lungul istoriei. Timp liber pentru inot si plaja pe nisipul alb deosebit de fin. Pe drumul de intoarcere, veti putea savura un fruct tropical delicios care va va aminti de savoarea acestei insule.
Durata excursiei: Excursie de o jumatate de zi.
Mijlocul de transport: Barca traditionala de lemn de capacitate redusa.
Include: Aceasta excursie nu include masa.
Tinuta recomandata: Tinuta comoda / costum de baie / prosop de plaja /palarie de soare si crema de protectie. Se recomanda si papuci speciali de apa si echipament de snorkeling.
This entry was posted in AFRICA, All Inclusive, Arhiva, Oferte Speciale si Seniori, Sejururi cu avionul, SEJURURI LA PLAJA, Vacante Exotice and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.