900 lei/ pers CIPRU DE NORD

cu avion si ghid roman, 2019

900 lei/ 15 febr

1000 lei/ 22 febr, 1, 8 martie

1150 lei/ 15, 22 martie

1330 lei/ 29 martie, 5 aprilie

1620 lei/ 12, 19 1prilie

1750 lei/ 26 aprilie, 3, 10 mai

Servicii:
- Taxe de aeroport (Inclus)
- Transport pe toata perioada circuitului si a transferurilor cu autocar modern (Inclus)
- Cazare 7 nopti cu mic dejun in hoteluri de minim 4* (Inclus)
- Circuit si excursii conform program (Inclus)
- Asistenta turistica in limba Romana (Inclus)
- Zbor Bucuresti – Larnaca – Bucuresti cu Blue Air (Inclus)
- 1 bagaj de cala de 32 kg/ persoana si 1 bagaj de mana de 10 kg/ persoana (Inclus)

Cipru – cel mai calduros loc din Europa ofera servicii hoteliere de calitate in mijlocul unor peisaje cu apa turquoise, plaje cu nisip, palcuri de palmieri si o multime de comori culturale si naturale scaldate in soare pe tot parcursul anului.

Mergi pe urmele zeilor in cea mai sudica insula din Marea Mediterana si relaxeaza-te in hoteluri amplasate chiar pe plajele cu nisip alb de pe coasta estica si cea nordica, recunoscuta pentru diversitatea peisajelor fascinante.  Pasionatii de cultura au la dispozitie o serie de monumente grecesti si romane din perioada Antichitatii, biserici in stil bizantin, moschei, manastiri ortodoxe si biserici catolice, iar iubitorii de natura vor fi incantati de diversitatea peisagistica, insula oferind un spectacol de culori si forme de relief – de la plajele minunate la muntii impunatori cu flora si fauna bogata variata, insula invita la explorare si relaxare mai ales in cele 300 de zile insorite ale fiecarui an. Programul include excursii catre capitala si catre cele mai frumoase locuri din nordul insulei.

 

Ziua 1 – Sosire

Zbor din Bucuresti Larnaca. Preluare si transfer catre hotelul din zona Famagusta.

Cazare in hotelul din zona Famagusta.

 

Ziua 2 – Famagusta – Salamis si Manastirea Barnabas

Mic dejun. Vizita la istoricul oras-port Famagusta ale carui ziduri in stil venetian constituie un exemplu de tehnica defensiva medievala. Se continua cu un tur al orasului pentru descoperirea principalelor atractii – impozantul Turn al lui Othello si Moscheea Pasa Lala Mustafa, construita in secolul al XIII-lea de catre regii francezi si cunoscuta initial sub numele de Catedrala Sf Nicolae. Timp liber pentru vizite si cumparaturi. Dupa-amiaza excursie optionala* catre situl arheologic Salamina unde se regasesc Forumul Roman, teatrul si sala de sport. Se continua cu excursie la Manastirea Barnaba, fondata in onoarea misionarului cu acelasi nume ce s-a convertit de la iudaism la crestinism, astazi fiind cel mai important sfant al crestinilor de pe insula.

Seara, intoarcere la hotel in zona Famagusta.

Ziua 3 – Nicosia 

Mic dejun. Vizita la Nicosia, capitala insulei inca din secolul al XI-lea si totodata ultimul oras al Europei despartit printr-un zid, dupa caderea Ziudului Berlinului. Centrul orasului este inconjurat de ziduri in stil venetian pe care se pot observa insemne ale ocupatiilor franceze, venetiene, otomane si britanice.

Timp liber pentru plimbari si vizite individuale sau optional tur pietonal ghidat* catre centrul istoric al orasului, unde se regasesc Turnul Girne, Moscheea Selimiye – cel mai mare lacas de cult al insulei, construit in stil francez si cunoscut initial drept Catedrala Sfanta Sofia, caravanseraiul otoman bine conservat si zona sudica a orasului, unde se regasesc bulevarde animate cu buticuri elegante si centre comerciale. Seara, cazare la hotel in zona Kyrinia.

 

Ziua 4 – Tur de oras in Kyrenia

Mic dejun. Vizita in Kyrenia, cel mai pitoresc oras al insulei, situat intre Mediterana si Muntii Kyrenia, denumiti si „Cinci Degete”. Construit in jurul portului in forma de potcoava, orasul vechi conserva cladiri din perioada ocupatiilor venetiene, britanice si otomane si adaposteste in centru cetatea medievala de origine bizantina. Timp pentru plimbare si cumparaturi in zona animata a portului. Dupa-amiaza libera pentru relaxare sau plimbare pe plaja.

Seara, intoarcere la hotel in zona Kyrinia.

 

Ziua 5 – Kyrenia – Bellapais si St Hilarion*

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la piscina hotelului ori la plaja sau pentru explorarea imprejurimilor. Dupa-amiaza excursie optionala* la abatia Bellapais, construita in stil gotic si situata intr-un sat mic, ridicat deasupra marii. Cladirea este considerata cel mai bine conservat edificiu gotic din estul Mediteranei. Se continua cu vizita la casteul teuton St Hilarion, construit pe unul dintre varfurile munților Cinci Degete, care ofera vedere panoramica incredibila asupra coastei de nord a insulei din turnul construit pe cel mai inalt varf, la 732 m altitudine.

Seara, intoarcere la hotel in zona Kyrinia.

 

Ziua 6 – Kyrenia – Cipru de Sud cu Larnaca, Limassol si Paphos*

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la piscina hotelului ori la plaja sau pentru explorarea imprejurimilor, sau excursie optionala in Ciprul de Sud*. Dincolo de Nicosia, spre sud, incepe partea greceasca a insulei, care gazduieste cel mai cunoscut port – Larnaca, un orasel plin de viata, care invita la o plimbare de-a lungul falezei cu plamieri. Inaintand de-a lungul coastei se ajunge la Limassol, frumoasa si moderna metropola care include un centru vechi, o fortareata bizantina si bulevarde moderne cu centre comerciale. In extremitatea vestica a insulei se regaseste orasul Paphos, inscris pe listaPatrimoniului Mondial UNESCO, al carui port pitoresc este domint de cetatea medievala si agitatia specifica locului. Dupa o scurta pauza de odihna se continua cu turul panoramic al Muntilor Troodos, strajuiti de Olymp, varful cu o altitudine de aproape 2000m, situat in partea nordica a coastei.

Seara, intoarcere la hotel in zona Kyrinia.

 

Ziua 7 – Kyrenia

Mic dejun. Timp pentru relaxare la piscina hotelului sau pentru o plimbare de-a lungul falezei. Cei dornici sa exploreze insula pot opta pentru o excursie optionala* in Peninsula Karpaz, ale carei plaje cu nisip gazduiesc broaste testoase.

Seara, intoarcere la hotel in zona Kyrinia.

 

Ziua 8 – Plecare

Transfer catre aeroport si zbor retur.

 

Descrierea hotelurilor:

Hotelurile incluse in oferta au clasificare de min 4* standard si dispun de receptie, bar, restaurant, piscina si facilitati spa (sauna sau baie turceasca). Camera dubla dispune de structura de cazare min/max 2 adulti si este dotata cu TV, WiFi, telefon, aer conditionat/incalzire si baie cu dus. Camerele single dispun de aceleasi facilitati si o suprafata mai mica. Clasificarea hotelurilor se aliniaza la standardele tarii.

 

Servicii optionale:

-        Supliment camera single: 169 Euro / pers

-        Supliment demipensiune: 129 Euro / pers (se achita doar la fata locului)

 

Excursii optionale (se achita doar la fata locului):

-        Salamis si Manastirea Barnabas – 39 Euro; Abatia Bellapais si Sf. Hillarion – 39 Euro; Tur pietonal ghidat in Nicosia – 35 Euro; SAU Pachet 3 excursii = 99 Euro

-        Cirpu de Sud (Larnaca, Limassol si Paphos) = 55 Euro

-        Peninsula Karpax = 39 Euro

This entry was posted in 1 Mai, Arhiva, Cazari +/- Avion, Cipru, Excursii cu ghid (avion/autocar), Oferte Speciale si Seniori, Paste, Sejururi cu avionul, Ultimele locuri, Vacante de Sarbatori, Vacante Seniori and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.