Destinatii

icons
Durata
7 nopti
icons
Tip calatorie
Turul orasului
icons
Marime grup
icons
Ghid tur
EUROPA, Italia, Milano

✈️ITALIA, ALPI SI LACURI

✈️ITALIA 585 EUR/ PERS (pentru persoane +55 ani)

Persoanele sub 55 ani, se pot inscrie cu achitarea unui supliment de 50Eur

EXCURSIE ORGANIZATA, CU GHID

✈️ZBOR DIN BUCURESTI

PLECARI 23 SEPT, 30 SEPT, 7 OCT, 14 OCT, 21 OCT 2023

PROGRAM ORGANIZAT – ITALIA, ALPI SI LACURI

TARIFUL INCLUDE

· 7 nopți cazare la hotel 4* în provincia Bergamo

· Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

· Transport avion București – Bergamo – București

· Taxele de aeroport

· Transfer aeroport–hotel–aeroport

· ½ zi excursie la Bergamo

· Vizite ghidate conform descrierii

· Asistență turistică pentru întreaga perioadă care include preluarea și însoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație.

EXCURSII OPȚIONALE

· Milano: 50 €/ persoană

· Lacul Como, Bellagio și Lugano: 60 €/ persoană

· Verona și Sirmione: 60 €/ persoană

· Torino și Certosa di Pavia: 60 €/ persoană

· Mantova și Parma: 60 €/ persoană

· Lacul Maggiore și insulele Borromme: 55 €/ persoană

· Nou! Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea în avans, din țară, a minim 3 excursii opționale.

· Pentru o mai bună planificare a programului turistic, recomandăm rezervarea excursiilor opționale din țară.

Excursii gratuite

Bergamo Ne vom îndrepta spre orașul Bergamo, unul dintre cele mai încîntătoare locuri din Italia, cu o atmosferă magică și un aer plin de romantism. Bergamo este împărțit în două segmente, Citta Alta, orașul de sus și Citta Bassa, orașul de jos, legate între ele printr-un funicular și cîteva porți de acces. Partea de sus a orașului este amplasată pe o colină la o altitudine de 380 de metri și aici se înghesuie majoritatea obiectivelor turistice. Facem un tur panoramic al orașului și mergem la pas prin centrul istoric, petrecând timp în partea cea mai cunoscută și vizitată din Bergamo: Piața Veche, cu fântâna Contarini. Această excursie se va realiza fie în prima zi de program, în drum de la aeroport spre hotel sau în ultima zi de program, înainte de transferul spre aeroport.

Excursii opționale

Lacul Como, Bellagio și Lugano: 60 €/ persoană La poalele Alpilor, Lacul Como este cel mai cunoscut și mai spectaculos lac din nordul Italiei. Pe malul său se întind stațiuni și sate de o frumusețe cu totul aparte. Lacul Como a fost timp de secole preferatul nobililor, pictorilor, muzicienilor și scriitorilor, iar atracția pentru acest loc rămâne mereu de actualitate. În prezent poți zări vilele luxoase ale unor celebrități cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc să își declare afecțiunea pentru acest colț de paradis. Pentru a ne bucura la maximum de această experiență, ne vom opri la Bellagio, o mică stațiune supranumită ”Perla Lacului”, de unde avem o panoramă magnifică asupra Lacului Como și a Alpilor. Aici vizităm Giardini di Villa Melzi, Biserica di San Giacomo, Villa Serbelloni sau, pur și simplu, ne lăsăm purtați de stare de bine și de poftă de shopping pe străduțele pline de atmosferă cu multe magazine ticsite de produse tradiționale și suveniruri. Trecem granița elvețiană spre Lugano, aflat în Alpi între Lago Maggiore și Lago di Como. Orașul are un caracter predominant lombard. Îi descoperim edificiile notabile și atracțiile de neratat precum Cazinoul, Parco Civico-Ciani, Piazza della Riforma, Piazza Cioccaro și Via Nassa cu magazinele sale luxoase. Cost suplimentar: transfer barca între Griante – Bellagio – Griante, se achită la destinație.

Milano: 50 €/ persoană Dedicăm această zi capitalei financiare și comerciale a Italiei, care ne va impresiona prin amestecul de vechi și modern. Prima oprire va fi la Castelului Sforza, o fortareață din cărămidă roșie, cu turnuri înalte și ziduri de apărare intimidante la prima vedere. Mergând pe Via Dante, pe lista noastră urmează Domul din Milano, printre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa și Pallazo Reale. Aici o adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de vârstă. Îi admirăm cum circulă pe scutere, pe biciclete în timp ce ne răsfățăm cu un pic de shopping în Galeriile Vittorio Emmanuele. Ultima oprire este la Piazza della Scala, unde descoperim cu încântare clădirea Operei. Construită la cererea împărătesei Maria Tereza și inaugurată în 1778, aici au jucat sau au debutat unii dintre cei mai mari artiști din lume. Te lăsăm să te bucuri de timp liber pentru explora în voie terasele pline de farmec sau, pur și simplu, să rătăcești pe străzile orașului, pe cont propriu.

 Verona și Sirmione: 55 €/ persoană Azi pornim spre Verona, oraș adorat de turiști din toată lumea pentru tumultul său arhitectonic, culinar și posibilitatea de a vedea artă la tot pasul. Străzile ne poartă spre Piazza Bra unde vedem Pallazo Barbieri, Pallazo della Gran Guardia și Amfiteatrul, poate cel mai bine păstrat amfiteatru din antichitate și al treilea cel mai mare din vechiul Imperiu Roman, după Colosseum din Roma și cel din Capua. Apoi ne îndreptăm spre celebrul balcon al Julietei unde Romeo își declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uităm că legenda celor doi îndrăgostiți a luat naștere din condeiul lui William Shakespeare și ne lăsăm purtați de poveste. În curtea vilei cu balconul, se află o statuie de bronz a Julietei. Se spune că dacă o atingi, vei avea noroc în dragoste. Nu strică să ne asigurăm! Ne îndreptăm spre Piazza delle Erbe unde ne vom afla față în față cu Pallazo Maffei, Domus dei Mercanti, Columna Sf. Marcu și Fântâna Madonnei. Trecem și prin Piazza dei Signori, cândva principala piață publică a orașului, unde admirăm alte palate cu rezonanță, foste reședințe ale familiilor nobiliare din cetate. Excursia continuă cu Sirmione, situat pe o limbă de pământ ce pare să străpungă Lacul Garda, cel mai mare dintre lacurile din regiune. Nu întâmplător, marea voce feminină a operei italiene, Maria Callas a ales o vreme să locuiască în

Sirmione. Casa ei se poate vizita în Piazza Carducci. Dar atracția principală este Castelul Scaligera din sec. XIII, o fortăreață cu ziduri înalte și turnuri ce amintesc de piesele de șah, ridicată chiar la malul lacului. De pe zidurile sale ne bucurăm de panorama asupra lacului și crestelor Dolomiților din depărtare. Ne oprim să savurăm o ceașcă de espresso și încheiem cu vizita la Grota lui Cattulo, unde se presupune că ar fi locuit poetul Gaio Valerio Catullo în antichitate.

Torino și Certosa di Pavia: 60 €/ persoană Astăzi facem cunoștinţă cu Torino și istoria sa fascinantă, care ni se dezvăluie la fiecare pas pe care îl facem pe bulevardele largi sau sub arcadele somptuoase ale acestui oraș elegant. Prima capitală a Italiei moderne și fostă reședinţă a Casei de Savoia, Torino este cunoscut pentru numeroasele sale galerii de artă, parcuri și grădini, teatre, librării, muzee, biserici, piaţete și cafenele. Ne vom delecta cu Palatul Regal, care, alături de alte 13 reședinţe ale Casei de Savoia, face parte din patrimoniul Unesco. Mai admirăm Domul San Giovanni cu celebrul Giulgiu din Torino, Palazzo Madama și simbolul orașului, Mole Antonelliana, cândva cea mai înaltă clădire din lume, Pallazo Reale și Muzeul Egiptean. Apoi poposim lângă fosta capitală a Regatului Lombardiei, Pavia, loc de încoronare al puternicilor regi lombarzi Carol cel Mare și Frederick de Barbarossa. Vizităm pe îndelete un punct de referință important al orașului, Mănăstirea Cartusiană, cu o arhitectură exuberantă din perioada renascentistă.

Mantova și Parma: 60 €/ persoană Oraș seren, Mantova încântă cu palate ducale somptuoase, piațete cu atmosferă romantică și străduțe flancate de terase și cafenele. Marele poet latin Virgiliu s-a născut în apropierea acestui oraș modern, în 70 î.Ch. Romeo din opera lui Shakespeare a aflat de moartea iubitei sale tot aici. Iar povestea tragică a operei Rigoletto, de Verdi, se întâmplă pe străzile emblematice din Mantova. Ne plimbăm pe străduțele pline de farmec medieval și oprim la impunătorul Palazzo Ducale, reședința puternicei familii Gonzaga încă din sec. XIV. Apogeul acestei zile se numește Parma, celebru nu numai pentru comorile sale gastronomice, dar și pentru faptul că găzduiește una dintre cele mai vechi universităţi din lume. Împărţit în două de râul cu același nume, Parma are un farmec discret, care ne invită să ne pierdem pe străzile sale cochete, cu șiruri de clădiri vechi și să explorăm pietonal cele mai frumoase zone ale vechilor cartiere. Și dacă tot vorbim de Parma, atunci facem musai o oprire pentru a degusta celebrele sale specialități: Parmigiano Reggiano și Prosciutto di Parma, în timp ce privim în tihnă arhitectura magnifică a orașului.

Lacul Maggiore și insulele Borromme: 55 €/ persoană În ciuda numelui său (”maggiore” înseamnă ”mai mare”), Lacul Maggiore este al doilea ca mărime din Italia, după Lacul Garda. Cele mai multe atracții se regăsesc pe țărmul vestic al lacului, unde insulele Borromee și grădinile lor paradisiace, cu vegetație subtropicală, sunt o delectare pentru turiști și localnici. Priveliștea minunată și parfumul de chiparoși, dafini, magnolii și camelii te vor face să te simți ca într-o poveste! De altfel, dacă Ernest Hemingway face parte dintre scriitorii tăi preferați, în romanul ”Adio, arme!”, locotenentul Henry și iubita sa, Catherine Barkley, traversează vâslind Lacul Maggiore în timpul Primului Război Mondial. Ne oprim în Stresa, satul în care lui Hemingway i-a venit ideea romanului amintit, apoi ne îmbarcăm spre insula Isola Bella unde vizităm fascinantul palat al familiei Borromeo, ridicat în 1630. De aici navigăm spre Isola Pescatori, o insulă de pescari care continuă cu pasiune tradiția moștenită de secole și ne familiarizăm cu un modul de viață autentic a localnicilor. Periplul lacustru continuă spre Isola Madre, o oază de pace și liniște. În grădinile palatului fazani, papagali și păuni se întrec să ne ofere un spectacol de culori și sunete în decorul natural luxuriant oferit de arbuști exotici și plante tropicale variate. Cost suplimentar: transfer barca între Stresa – Isola Bella – Isola dei Pescatori – Isola Madre – Stresa, se achită la destinație.

 

Localizare

Hotelul San Giorgio face parte din Complexul Villa Zoia și se află în centrul istoric al orașului Boltiere, în provincia Bergamo. Având acces facil în regiunea înconjurătoare, reprezintă o bază convenabilă pentru cei care vizitează Milano, Bergamo și împrejurimile. Facilitățile hotelului Restaurantul hotelului oferă specialități tradiționale lombarde și mediteraneene. Oaspeții se pot relaxa în grădina hotelului, iar la bar se pot savura diverse băuturi. Accesul WiFi este gratuit în întreaga proprietate. Facilitățile camerelor Complexul hotelier a fost recent renovat în stil modern cu elemente clasice. Camerele sunt dotate cu toate facilitățile necesare, cum ar fi TV prin satelit, birou, telefon, minibar, seif și aer condiționat. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

· Este necesară prezența la aeroport cu 3 ore mai devreme față de orele de plecare.

· Check-inul se face la aeroport și este oferit gratuit.

· Fiecare pasager are inclus maxim un bagaj de cală, cu o greutate de până la 20 kg și un bagaj de mână care nu poate depăși 10 kg (dimensiune maxim admisă 40 cm /30 cm /20 cm).

· Agenția de turism nu este responsabilă de eventualele modificări ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene și nici pentru eventualele modificări ale programului survenite datorită acestora.

· Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii (condiții meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.), poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fără a se afecta structura generală a programului.

· Autoritățile locale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a persoanelor care nu prezintă suficientă încredere. Agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații.

No Review
Accommodation0
Transport0
Comfort0
Hospitality0
Food0

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *